Sport

Komentari 75

A jesu se smilovali: Dinamo protiv Omonije igra u 18 sati!

A jesu se smilovali: Dinamo protiv Omonije igra u 18 sati!

Nakon pobjede (2-0) na Maksimiru, Dinamo u srijedu ide u Nikoziju po potvrdu prolaska u treće pretkolo Lige prvaka, a Ciprani su zbog velike vrućine termin utakmice pomaknuli na 19 sati po lokalnom vremenu

Ma nemoj me zaj...i da se igra u 17 sati?! Haha, znači tako su namjestili Dinamu! Pa ovdje je toliko vruće da možeš ispeći jaje na haubi! Sigurno 40 stupnjeva i velika vlaga, teško je i disati. Čim izađeš iz svlačionice, curi znoj s čela, ne treba ti ni zagrijavanje.

Tako je Gordon Schildenfeld (36), koji sad igra za Aris Limassol, reagirao razgovarajući za SN na činjenicu da je Omonia odlučila da se uzvrat 2. pretkola Lige prvaka protiv Dinama idući tjedan igra od 17 sati.

U pitanju su ipak nehumani uvjeti koji mogu biti kobni za zdravlje pa je i Uefa, premda je izbor termina u pravilu isključivo stvar domaćina, baš zbog skrbi o zdravlju igrača, navodno pritisnula Omoniju da pomakne termin. To se i dogodilo.

Utakmica 1. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Valur

Dinamo je objavio kako će se uzvratni susret drugog pretkola Lige prvaka protiv Omonije igrati u srijedu od 18 sati po srednjoeuropskom vremenu, odnosno 19 po lokalnom. Ciprani su nakon silnih pritisaka ipak posustali pa utakmicu pomaknuli sat vremena kasnije, no teško da će to imati neki značaj. Umjesto na 40 Celzijusovih stupnjeva, igrači će zaigrati na 38. Kojih 15 sekundi duže će im trebati da se uznoje. 

Ciprani očito misle da će lakše podnijeti tih 40-ak stupnjeva Celzijevih uz veliku vlagu, nego gosti iz Zagreba. Zamka koja im je ranijih godina prolazila u Europi...

Utakmica 1. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Valur

To je nešto na što Dinamo ne može utjecati jer je odabir termina stvar domaćina pa trener 'modrih' Damir Krznar niti ne želi razmišljati o tome i tražiti izlike. 

- Nisam sretan kad se to potencira jer ne želim alibi i da se puni glava igračima. Kad nekome 15 puta kažete takav si, takav si, onda počne u to vjerovati. Nogomet se igra po svim vremenskim uvjetima, pa i kod nas je 30-ak stupnjeva, razlika je pet-šest stupnjeva. Po toj logici onda Valur je ovdje trebao primiti 19 komada jer su došli s 10-ak stupnjeva na 35, trebali su puzati, a ne trčati! Intencija je da zadnja dva-tri treninga održavamo u vrijeme utakmice, a po prognozama, u Zagrebu će biti vrlo slično vrijeme. Putujemo dan prije utakmice ali s druge - rekao je Krznar.

Dinamo i Omonoia sastali se 2. pretkolu Lige prvaka

I više pomicanja termina nema. Dinamo će tako u srijedu od 18 sati u Nikoziji tražiti prolazak u treće pretkolo Lige prvaka. Ukoliko se tamo uistinu i plasira, igrat će protiv pobjednika susreta između Legije i Flore (2-1)

POGLEDAJTE SLOW MOTION SNIMKU ČETVRTFINALA ARMAGEDONA 2: