Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
63 komentara

A taman je proigrao... Čilić se oprostio u 1. kolu Cincinnatija

U Cincinnatiju, turniru iz Masters 1000 serije čiji je bio osvajač prije tri godine, a lanjske polufinalist, Čilić je doživio još jedan poraz kakvih teško više i stane u njegovu prepunu razočaravajuću rezultatsku ladic

THE CANADIAN PRESS 2019-08-08
Foto: Paul Chiasson/Press Association/PIXSELL
63 komentara

Svi oni koji su se ponadali da bi turniri u Washingtonu i Montrealu, više zbog igre nego zbog rezultata, mogli biti prekretnica u najslabijoj sezoni Marina Čilića godinama unazad, još će ostati u čekaonici nekakvog opipljivijeg rezultata kakav je za donedavno najboljeg hrvatskog tenisača u ovoj teniskoj godini, koja ide prema kraju, i dalje nedohvatljiv.

U Cincinnatiju, turniru iz Masters 1000 serije čiji je bio osvajač prije tri godine (jedini njegov takav), a lanjske polufinalist, Čilić je doživio još jedan poraz kakvih teško više i stane u njegovu prepunu razočaravajuću rezultatsku ladicu. Radu Albot, 39. igrač svijeta, do danas je tek tri puta u karijeri pobijedio tenisača iz najboljih 20, da bi Isneru, Carrenu Busti i Fogniniju dodao i Međugorca. Da su se, primjerice, sastali sljedeći tjedan, to ne bi bio slučaj jer Čilić za sedam dana nakon pet godina više neće biti dio Top 20. 

To je, nažalost, slika i prilika ovosezonskog Čilića koji i kad bi odigrao dobar meč, kao protiv Medvedeva ili Thiema, opet ne bi pronalazio put do pobjede. Danas niti je odigrao na razini iz protekla dva tjedna, štoviše, niti je, slijedom toga, bio u nekakvoj šansi da ostane u turniru duže od jednog dana. Teško je ikome biti kada konstantno zakazuje u najvažnijim poenima kao što je Čilić kod svih šest set-lopti u drugom setu. Dvije vezane kod 5-4 otišle su u vjetar, pa nove dvije kod 6-5 i još dvije u tie-breaku kada je bivši pobjednik imao 6-4. Na onoj posljednjoj napravio je dvostruku pogrešku, Moldavac, koji u svom repertorau nema nijedan udarac koji bi zastrašio protivnika, a takvi su uvijek za Čilića bili mušterije, samo se zahvalio na poklonu.

US Open je pred vratima, slutimo da bi se Čilić sljedeći tjedan mogao ukazati u Winston-Salemu. Forma se na ovakav način neće ukazati. 

ATP Cincinnati, prvo kolo:

Radu Albot (Moldavija) - Marin Čilić (Hrvatska) 6-4, 7-6 (6)

Naši partneri pišu
Message