Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

ABA liga ne gubi svoj smisao: Prvak će i dalje igrati Euroligu

Bez obzira što napravili hrvatski klubovi (čitaj; vjerojatno Cibona), izvršni direktor Eurolige Eduard Scott najavio je da će jedna od tri pozivnice ići u ruke prvaka ABA lige

Beograd: Košarkaši Crvene Zvezde slave pobjedu u finalu ABA Lige
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL
0 komentara

Iako su lanjski kaosi u Beogradu i Podgorici, a potom i odluka Eurolige da prvak više ne ide u to natjecanje, trebali biti zadnji čavao u lijes ABA lige, regionalno košarkaško društvo i dalje bi se trebalo loptati pod obručima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zapravo, hoće sigurno, bez obzira što napravili hrvatski klubovi (čitaj; vjerojatno Cibona) jer izvršni direktor Eurolige Eduard Scott najavio je da će jedna od tri pozivnice ići u ruke prvaka ABA lige.

- Pravila licenciranja Eurolige za sezonu 2020./2021. uključuju tri specijalne pozivnice, a jedna od njih rezervirana je kao prioritet za prvaka ABA lige - rekao je Scott za Sportklub otkrivši mogućnost da u Euroligi zaigraju i dva kluba iz ABA lige.

- Ako prvak ne bude Partizan, a bude prvak ili doprvak Eurokupa i tako se izravno plasira u Euroligu, postoji mogućnost da sljedeće sezone dvije ekipe iz ABA lige lige sudjeluju Euroligi.

Zagreb: Nakon napetog kraja Cibona ipak postala Prvak Hrvatske ŠTO SLIJEDI U BUDUĆNOSTI Kuda ide Cibona? Mogla je u Euroligu, a pomogla je - Zvezdi

To nas čeka tek najesen, ali ono što je aktualno, jest neizvjesna situacija s nastavkom tekuće sezone.

- Suočeni smo sa vrlo fluidnom situacijom. Iz sata u sat pojavljujuju se nove informacije. Naš trenutni plan jest da održimo F4 Eurolige u Kölnu u planiranom datumima. Trenutno ne razmatramo otkazivanje natjecanja. Naš cilj jest da na ovaj ili onaj način dobijemo prvake Eurolige i Eurokupa. Također, naši pravilnici ne uzimaju u obzir modifikacije postojećih formata natjecanja. Zato ćemo, ovisno o razvoju situacije, sjesti za stol zajedno s klubovima i donijeti odluku kako će se točno i gdje sezona završiti.

Naši partneri pišu
Message