Sport

Komentari 13

Abramoviča maknuli s pozicije direktora Chelseaja: Premier liga kaznila ruskog milijardera

Abramoviča maknuli s pozicije direktora Chelseaja: Premier liga kaznila ruskog milijardera

Engleske vlasti odobrile su nastavak prodaje kluba, ali uz uvjet da Roman Abramović dokaže kako neće ništa zaraditi. Nakon što mu je zamrznuta sva imovina, uslijedio je novi udarac za ruskog tajkuna

Premier liga maknula je ruskog milijardera Romana Abramoviča s mjesta direktora Chelseaja nakon što je engleska vlada blokirala sva sredstva ruskim oligarsima povezanim s predsjednik Vladimirom Putinom. 

Abramovič je jedan od njih, a nakon te odluke, engleskog premierligaša lančanom reakcijom napustili su i drugi sponzori dok klub može raspolagati s minimalnim novčanim sredstvima. 

Ruskom tajkunu su, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, u četvrtak zamrznuli kompletnu britansku imovinu uključujući i Chelsea. 

Iz Premier lige su rekli kako ta odluka neće utjecati na normalno funkcioniranje kluba, odnosno engleski prvoligaš će moći trenirati i nastaviti regularno igrati u sezoni. 

U petak navečer je ipak odobren nastavak procesa prodaje kluba, ali uz uvjet da se Abramovič odrekne 1,8 milijardi eura u korist žrtava rusko-ukrajinskog sukoba, odnosno da mora dokazati engleskim vlastima da od prodaje neće zaraditi ništa. Abramovič je klub 2003. godine kupio za 140 milijuna eura, a trenutna vrijednost je oko tri milijarde i 630 milijuna eura.

POGLEDAJTE TRAILER ZA MMA MEGASPEKTAKL: 

Najčitaniji članci