Obavijesti

Sport

Komentari 8

Aco: Draženov spomenik u Šibeniku najintimniji je od svih

Aco: Draženov spomenik u Šibeniku najintimniji je od svih
4

Aco Petrović otkrio je kako mu je novi spomenik njegovom pokojnom bratu Draženu u Šibeniku najdraži, ali i što misli o klubovima koje je trenirao, Ciboni i Cedeviti

VIDEO

Podizanjem spomenika i otvorenjem spomen sobe lijepo je zaokružena priča o Draženu. Nisam mogao vjerovati da se u stanu od 64 ‘kvadrata’ može tako lijepo urediti prostor koji predstavlja Dražena, kaže Aco. Siguran da će se kip svidjeti ljudima kad malo saživi s vremenom

Nismo željeli da svi ti trofeji trunu pa smo otvorili spomen sobu, o razlozima preuređenja stana

24sata: Izgled spomenika Draženu u Šibeniku izaziva kontroverzije. Kako se Vama sviđa?

Dražen je u Šibeniku proveo najraniju mladost. Ovaj spomenik ocrtava njegov dio koji je intimniji od spomenika u Zagrebu i Lausannei. Na počecima je dosta vremena provodio u stanju u kakvom je prikazan. Ja sad nemam konkretni zaključak o kipu, ali treba ga staviti u kontekst. On je integralni dio košarkaškog igrališta u dječjem parku. Već u subotu, nakon završetka ceremonije, djeca su se fotografirala s njim. No treba proći vremena da bi se stekao realniji dojam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cibona izgleda sasvim korektno, a Cedevita djeluje najozbiljnije, o bivšim klubovima

24sata: Čija je ideja ovakav izgled spomenika?

Bio je javni natječaj, a gradska komisija smatrala je da je ovaj najprikladniji. O tome su odlučivali profesionalci.

24sata: Tko je financirao spomenik i spomen sobu?

Troškove spomenika na sebe je preuzeo grad Šibenik, a novac za uređenje spomen sobe je iz Zaklade ‘Dražen Petrović’ i naš osobni, obiteljski.

Zagreb će u Euroligi teško gubiti pa se vraćati u stvarnost, o šansama prvaka Hrvatske

24sata: Kako to da je Šibenik toliko čekao na ovakav spomenik?

Ne možeš tražiti podizanje spomenika kad već ima dovoljno problema zbog recesije. Neke su stvari važnije. A što se tiče spomen sobe, već smo ogroman novac uložili u restauraciju kafića Amadeus u Zagrebu, koji je također posvećen Draženu, a ovo je bio logičan potez da se priča zaokruži. Otvorili smo je da svi ti trofeji ne trunu.

24sata: Kako izgleda spomen soba i kad će biti otvorena?

To je preuređen stan od 64 ‘kvadrata’ u kojem je živjela naša obitelj. Naša je zajednička soba ostala integralna, a u ostatku stana izloženi su svi Draženovi trofeji iz mladosti, juniorski, kadetski, sve iz doba dok je igrao u Šibeniku. U središnjem dijelu je veliki ekran, na kojem će se puštati film o Draženu, ondje su i dresovi svih klubova u kojima je igrao, kao i reprezentacije Hrvatske. Jedino nema dresa Jugoslavije, tu se malo izbjegla povijest, ali to je donekle razumljivo. Još treba pronaći modus radnog vremena, no ideja je da radi, primjerice, pet-šest sati tijekom ljeta i da tu radi netko tko je upoznat s Draženovim likom i djelom, netko tko će pričati turistima.

Protiv Reala smo se svi micali u stranu i puštali njega da igra, o rivalstvu Cibone i Reala

24sata: Koje su Vam najdraže igračke anegdote s Draženom?

Puno smo češće bili protivnici nego suigrači. Posljednje godine u reprezentaciji bio sam mu i trener, kao pomoćnik Skansiju. Imali smo odnos koji je bio puno više od bratskog. Prve godine u Ciboni bili smo stroj koji je okupirao publiku i medije, bili smo nepobjedivi. Ali anegdota je više dok smo bili na različitim stranama. Kao kad je on bio u Šibenci, a ja u Ciboni. Dobili su nas, a on mi je dvaput gurnuo loptu kroz noge. Četiri mjeseca poslije toga u Zagrebu ja sam mu umalo doskočio na glavu. To su bile antologijske scene, znalo je biti i krvi, nije bilo uobičajeno da braća tako igraju jedan protiv drugoga, ali obojica smo uvijek jako željeli pobjedu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet