Obavijesti

Sport

Komentari 25

Aco izgubio živce: Držali su ga igrači, SAD ga izbacio sa SP-a

Aco izgubio živce: Držali su ga igrači, SAD ga izbacio sa SP-a
1

Hrvatski stručnjak prvo je u prvoj četvrtini dobio tehničku, pa je onda potpuno 'poludio' nakon što sudačka trojka nije svirala prekršaj Turnera na Varejau. Bez njega Brazil je izgubio 89-73

Rekli bismo, sve po starom. Aco Petrović izgubio je živce u ključnoj utakmici Brazila protiv SAD-a, pa već u drugoj četvrtini završio na tribinama. Hrvatski stručnjak u prvoj četvrtini pokupio je prvu tehničku, a onda u 13. minuti dvoboja potpuno poludio na sudačku trojku Saverija Lanzarinija (Italija), Ferdinanda Pascuala (Filipini) i Julia Anayju (Panama).

No, što se dogodilo? Brazilski centar Anderson Varejao išao je na jedno zakucavanje, a tu prema mišljenju sudaca, 'popio' blokadu od američkog centra Mylesa Turnera. Aco Petrović žestoko je reagirao na tu odluku, ušao u teren i glasno protestirao. Sudačka trojka odmah je našem stručnjaku dodijelila drugu tehničku pogrešku, pa ga i poslala na tribine. 

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Aleksandar Petrović dugo se nije dao s terena koji je na koncu napustio uz pratnju nekolicine svojih suigrača. Brazilu je ovo bila ključna utakmica za plasman u četvrtfinale, no Acini košarkaši na koncu su visoko poraženi (89-73) od favoriziranih Amerikanaca, pa se tako nisu plasirali među osam najboljih momčadi svijeta.. 

Kod Amerikanaca su dominiralia Myles Turner (16 koševa, osam skokova) i Kemba Walker (16 koševa, pet asista), dok je u brazilskim redovima najbolji bio Vitor Benite s 21 poenom.