Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Ademi je tigar, Oršić labrador, a Petko kao sova, noćna ptica'

'Ademi je tigar, Oršić labrador, a Petko kao sova, noćna ptica'
4

'U horoskopu sam lav, pa imam i dosta karakternih osobina lava. Vođa sam, mogu biti i kralj džungle, haha. Ali, ne spavam dugo poput lavova, kaže sam za sebe Nenad Bjelica...

VIDEO

Baš volim Španjolsku. Slušam njihovu glazbu, tamo sam bio sedam godina, a nikad se u Španjolskoj nisam osjećao kao stranac. Klima, ljudi, hrana, običaji..., sve mi se tamo sviđa, kaže Nenad Bjelica (48).

Pokretanje videa...

00:50

Trener Dinama gostovao je kod Roberta Knjaza, u vrlo zanimljivom videu novih 'Nogometnih priča', iznio neke detalje Dinamove svlačionice, crtao Danija Olma, ali i uspoređivao svoje nogometaše s raznim životinjama. Bilo je baš zanimljivo.

- Bjelica? Da, u Hrvatskoj imamo zmiju Bjelicu, šljivu, vrste kune i masline, te trenera Dinama Bjelicu - sa smješkom kaže strateg 'modrih'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nenad Bjelica je u braku već 24 godine, a tajna dugog braka su...

- Fifina pravila, haha. Poštovanje i respekt.

Dva sina Luka i Leon rođeni su u Sevilli i Hamburgu, pričaju po pet jezika, no tata Nenad priča ih čak šest (hrvatski, poljski, engleski, talijanski, španjolski i njemački). A na svim tim jezicima najzabavnija riječ mu je...

- Trzydziesci cztery! 

Jasno, većini to nije jednostavno izgovoriti, a riječ je o broju 34 na poljskom jeziku. Nenad Bjelica taj je broj i svojevremeno nosio u karijeri.

Robert Knjaz ubrzo je treneru hrvatskog prvaka dao izbor: hoći li nacrtati portret Danija Olma ili mozak nogometaša za vrijeme utakmice. Nenad Bjelica se odlučio za Olma i priznajemo, nije oduševio.

Od nekih tajni unutar svlačionice saznali smo kako Petar Stojanović često suigračima dovodi svog frizera, pa on 'rješava' cijelu momčad, a Bjelica kaže kako su to - 'slovenska posla'.

- U horoskopu sam lav, pa imam i dosta karakternih osobina lava. Vođa sam, kralj džungle, haha. Ali, ne spavam dugo poput njih - poručuje Bjelica koji je svoje igrače počeo uspoređivati s ponuđenim životinjama:

Arijan Ademi?

- Ma on je tigar, ne boji se ničega. Zagalami kada treba, drugi ga slušaju.

Dani Olmo?

- Uh, on je spužva (Bob). Sve upija, radi što mu se kaže, vrlo je inteligentan dečko.

Split: U 25. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Bruno Petković?

- Ma on je sova, noćna ptica. A i voli dugo spavat, pa može biti i medo. Nekada mi dosta umoran dođe na treninge, ove naše karantene mu dobro dođu.

Mislav Oršić?

- Neka bude pas, ali labrador. On je dobar, odgovoran na terenu i izvan njega, pravi obiteljski čovjek. I neće ugrist, baš kao labrador.

Nikola Moro?

- Šteta da nema pčele u ponudi, on je prava radilica. Ali kad je nema, neka bude ovčica.

Robert Knjaz je s trenerom Dinama popričao i o najdražim razdobljima njegove karijere.

- Najdraži gol? To je bilo Barceloni na Camp Nouu u dresu Albacetea za pobjedu 1-0, još u 95. minuti.

Na par brzopoteznih pitanja Bjelica je odgovarao ovako. Tenis?

- Volim gledati, pa čak i igrati tenis. I sretan sam što mogu uživati u vremenu Federera, Đokovića i Nadala, obožavam tu trojicu, kao i naše tenisače. 

Zagreb: GNK Dinamo i NK Lokomotiva u 19. kolu Prve HNL

Rakija?

- Prije nedjeljnog ručka, zašto ne?

Bećarenje?

- Ma ne, nisam ni bećar, ni lola, ni bekrija, više dosadan kućni tip.

A zašto njegov Dinamo igra tako uspješno?

- Nikada ne kažem igračima u svlačionici da moramo pobijediti, ali moramo dati sve od sebe. Nikada nisam spomenuo pobjedu, samo da oni budu na 100 posto. Dečki moraju biti svjesni kako su privilegirani - kaže Bjelica, pa dodaje:

- Mi u nogometu radimo dnevno po dva sata. OK, to s masažama i analizama maksimalno bude četiri sata dnevno. I toga svi moraju biti svjesni, pa onda tih 90 minuta na terenu moraju dati sto posto. Većini igrača nogomet je tek hobi, a ovim je dečkima to postao posao. Od toga ne može bolje, pa zašto onda ne zahtjevati da ginu za to.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje