Obavijesti

Sport

Komentari 43

Ah, taj Salzburg: Rog i društvo idu po prekid negativnog niza...

Ah, taj Salzburg: Rog i društvo idu po prekid negativnog niza...
1

NEUGODAN NIZ 'MODRIH' Vrijeme je za skidanje skalpa Salzburgu. Dinamo ih nikad nije pobijedio u pet njihovih međusobnih službenih dvoboja

VIDEO

Poslije prvog susreta odigranog u Maksimiru, bolji je dojam ostavila gostujuća momčad iz Salzburga. Austrijski je prvak imao vodstvo 0-1, no Dinamo se spasio golom Marka Roga iz penala. Završilo je 1-1, stoga možemo citirati Baku Sliškovića i slavnu izjavu - rezultat iz open.

Večeras je upitan nastup najboljeg igrača i kapetana Jonathana Soriana koji u Zagrebu nije bio u najboljem izdanju. Ipak, Austrijanci se nadaju svom prvom ulasku u skupine Lige prvaka u povijesti. Momčad Oscara Garcije svjesna je prilike, kao i sam trener:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nećemo igrati na 0:0 jer uvijek želim da moja momčad pobijedi, ali naravno da je u 90 minuta sve moguće. Moja momčad sa sobom uvijek nosi pobjednički mentalitet, pa se to neće promijeniti ni protiv Dinama u uzvratu - smatra Španjolac.

S druge strane, iz Maksimira smatraju da nije katastrofa ukoliko ne prođu, ali da bi to bio neuspjeh u svakom slučaju.

- Nema tragedije, nogomet će se igrati i ako ne bude Lige prvaka. Bit će to sportski neuspjeh, ali ne tragedija. Premda, mi u ovom trenutku uopće ne razmišljamo o Europskoj ligi, usredotočeni smo samo na Ligu prvaka i sigurni smo da možemo doći do nje. Tako je predočeno i igračima i do utakmice ću ih još dodatno psihološki pripremiti da bismo izgledali kvalitetno, dobro i goropadno i da ostvarimo dobar rezultat - rekao je Zlatko Kranjčar uoči utakmice.

Dinamovce je i uzdrmala vijest kako prvi golman Eduardo Carvalho, odnosno najbolji klupski igrač Marko Rog odlaze iz redova aktualnog prvaka Hrvatske. Potvrdio je to jučer i sam trener Kranjčar. No, večeras igraju jer pred 'modrima' je utakmica sezone.

A i vrijeme je za skidanje skalpa Salzburgu. Dinamo ih nikad nije pobijedio u pet njihovih međusobnih službenih dvoboja.

U kvalifikacijama za Ligu prvaka u sezoni 2009./2010. prva utakmica u Red Bull Areni završena je 1-1, da bi Austrijanci slavili na Maksimiru pobjedu 1-2 u režiji Dušana Šventa.

Pet godina poslije susreli su se u skupinama Europske lige gdje je Dinamo teško stradao. Prvo ih je nokautirao Brazilac Alan u Austriji (4-2) da bi u Maksimiru 'plavi' pretrpili jedan od najtežih poraza uopće u svojoj povijesti. Bilo je 1-5 tog, za Dinamo crnog, 6. studenog 2014.

Večerašnja utakmica savršena je podloga za prekidanje neugodne tradicije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića