Obavijesti

Sport

Komentari 100

Ajax je Barcelona bez Messija! "Dajte Lea da se igramoooo"...

Ajax je Barcelona bez Messija! "Dajte Lea da se igramoooo"...

Ma Dolberg, Neres, De Jong, De Ligt... nisu bili ni u planu kad je Ajax zadnji put bio u polufinalu Lige prvaka. Kad su europska senzacija bili Van der Sar, braća De Boer, Finidi, Davids, Kanu, Litmanen, Kluivert...

VIDEO

Tko nas idući podcijeni, samo neka pogleda utakmicu u Madridu!, poručili su nogometaši Ajaxa nakon amsterdamskih 1-1 s Juventusom. Nakon 90 minuta u kojima je talijanski prvak bio u mišjoj rupi, a dobar je rezultat izvukao samo zato što ima ono što Real više nema - Ronalda.

E u Torinu mu ni Cristiano nije pomogao! Ajax je šokirao nogometni svijet, pobjedama 4-1 u Madridu nad Realom i 2-1 u Torinu nad Juventusom ušao je u polufinale Lige prvaka. I pritom izbacio dvije momčadi koje su bile u top pet favorita još od rujna i početka sezone.

Čak 18 igrača iz današnjega kadra nije se ni rodilo kad je posljednji put Ajax tako harao Europom. Ma Dolberg, Neres, De Jong, De Ligt... nisu bili ni u planu kad je Ajax 1995. u finalu Lige prvaka pobijedio Milan, a godinu kasnije izgubio od Juventusa na jedanaesterce.

I tad se pričalo o nizozemskoj senzaciji, o valu ekstra talenata iz najbolje akademije, u šampionskoj sezoni Van der Sar, braća De Boer, Blind, Bogarde, George Finidi, Davids, Kanu, Litmanen, Kluivert... lomili su favorizirane Bayern i Milan (i u skupini i u finalu) i ušli u povijest. Baš kao i generacija iz 70-ih.

Gotovo četvrt stoljeća kasnije Johana Cruijffa više nema među nama, ali njegov klub koji je patentirao totalni nogomet opet je hit.

Otkad je Ajax zadnji put bio u četvrtfinalu LP-a 2003. godine, do te su faze stizali i APOEL, Lyon, Bordeaux, CSKA Moskva, Villarreal..., dok su slavni kopljanici više puta ispali u pretkolima nego što su prolazili skupinu.

Champions League Quarter Final Second Leg - Juventus v Ajax Amsterdam

Nedavno je - o, kako to nestvarno zvuči - nakon više od tisuću dana prvi put došao na vrh nizozemske tablice, a sad je Ajax definitivno svjetski nogometni hit.

Baš kao sredinom 90-ih, i sada je Ajax krasnom i efektnom igrom skupio i mnogo poklonika kod nas. "Dajte Lea da se igramoooo" otelo se društvu očaranom igrom "kopljanika".

- Ajax igra baš kao Barcelona, samo što nema Messija - ustvrdio je Tomislav Ivković.

Pa tko zna, izbacili su Real i Ronalda... hoće li doći red i na Lea?

- Johan Cruijff ponos je našega kluba i baš je krasno da su dva njegova kluba u polufinalu... ma siguran sam da će se naći u finalu! - rekao je Rafael Van der Vaart.

Do te stube stoji još samo Manchester City ili Tottenham...

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica