Sport

Komentari 71

Ajde, sad se odvoji! Srpkinja i desetak ziherica hit mitinga...

Ajde, sad se odvoji! Srpkinja i desetak ziherica hit mitinga...

Ivana Španović osvojila je Dijamantnu ligu skokom od 6.70 metara. No Srpkinja nije mogla zaboraviti što joj se dogodilo nedavno na SP-u kad je zbog otpalog broja na dresu ostala bez zlata

U Londonu je ostala bez zlata zbog ziherice koja joj je trebala držati broj na dresu pa ovaj put nije htjela riskirati. Zakačila je njih desetak uz poruku:

'Gorčina kali čvrst karakter'.

Promjena pravila išla je na ruku Srpkinji. Od ove sezone nisu se, kao prijašnjih godina, zbrajali bodovi na svim mitinzima, već je Dijamantnu ligu osvojio onaj tko je slavio na završnom mitingu. Ivana je zbog ozljeda propustila nekoliko mitinga, ali na završnom u Bruxellesu nitko joj nije mogao parirati. Slavila je ispred Britanke Lorraine Ugen i Amerikanke Shakeelae Saunders.

Ivana Španović osvojila je završni miting Dijamantne lige u Bruxellesu skokom 6.70 metara. No Srpkinja nije mogla zaboraviti što joj se dogodilo nedavno na Svjetskom prvenstvu u skoku u dalj, kad je ostala bez zlata u prilično bizarnim okolnostima.

Tada je završila četvrta, nakon što joj nisu priznali skok koji bi joj donio zlato. Ivana je u posljednjoj seriji letjela preko sedam metara, ali uslijedio je pogled na semafor i šok - tek 6.19 metar?! Nitko nije znao što se događa da bi službeno objašnjenje bilo kako su senzori zabilježili neznatan dodir broja koji se odlijepio s Ivaninog dresa te ostavio trag u pijesku koji gotovo da nije bio vidljiv ljudskom oku.

Srbija se žalila, no suci su ostali pri svome. 

Slavila je Ivana u Bruxellesu i obranila naslov u Dijamantnoj ligi. Ovaj put broj na dresu je bio zaklaman kako treba.

Za svaki slučaj...

 

 

 

 

Najčitaniji članci