Obavijesti

Sport

Komentari 34

Ajmo, dečki: Sad je vrijeme za Pjacu, Roga, Ćorića, Kramu...

Ajmo, dečki: Sad je vrijeme za Pjacu, Roga, Ćorića, Kramu...
1

KLINCI RASTURAJU Čačić je s drugom momčadi Hrvatske na Europskom prvenstvu pobijedio Španjolsku te deklasirao Sj. Irsku. Sad će s 'B momčadi' igrati protiv Estonaca u Tallinnu

VIDEO

Hrvatska je u rujnu 1994. odigrala prvu natjecateljsku utakmicu, protiv Estonije. Tri igrača iz današnje momčadi, Jedvaj, Pjaca i Rog, tad nisu bili ni rođeni, Kovačić je imao četiri mjeseca, a najstariji su bili Vida, Badelj i Perišić. Imali su tek pet godina.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:15

Hrvatska, možemo tako reći, B momčad, koju će Ante Čačić danas poslati na travnjak, vrijedi 121 milijun eura. Usporedbe radi, cijela estonska reprezentacija, tu su uključene i rezerve, vrijedi deset milijuna eura. Eto, tolika je danas razlika između Hrvatske i Estonije, momčadi koja je 119. na Fifinoj ljestvici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I dok naši “rezervni” igrači jedva čekaju susret, jer bit će to prilika Rogu, Pjaci, Kramariću, Jedvaju i ostalima da dokažu koliko vrijede, Estoncima je susret došao kao nužno zlo. U subotu su igrali kvalifikacijski susret na Cipru, a u Tallin su se, kako kažu, mrtvi umorni, vratili u nedjelju ujutro.

Jedan dan odmora i odmah natrag na travnjak, kako bi odigrali prijateljski susret protiv Hrvatske.

Slično kao u Belfastu

- Hladnoća i vjetar nisu baš ugodni - rekao je izbornik Čačić i dodao:

- Meni ove prijateljske utakmice puno pokažu i rado ih igram.

S popisa putnika za Estoniju izostavljeni su Subašić, Modrić, Rakitić, Brozović, Mandžukić i Kalinić. Kapetansku vrpcu, prvi put, ponijet će Ivan Perišić, igrač koji je svojim ponašanjem i zalaganjem apsolutno zaslužio tu čast. Perišiću će nastup u Estoniji biti 56. za Hrvatsku, čime će prestići Ognjena Vukojevića i Igora Tudora.

Ante Čačić na klupi Hrvatske radi dobar posao, to nije sporno, no ostaje nejasno zašto za utakmicu u Estoniji, kad su već stožerni igrači oslobođeni, nije pozvao Marija Pašalića. Bivši igrač Hajduka dokazao se u Španjolskoj i Francuskoj, a sad jednako dobro igra i u talijanskom velikanu Milanu.

Također, nelogično je, da ne kažemo glupo, da reprezentativni zapisnik ostane nepotpun! I koja je logika nekim igračima dati predpoziv, a onda ih ignorirati i pozvati neke druge?

U ovom slučaju predpozive su dobili Mario Pašalić, Marin Leovac i Franko Andrijašević, a niti jedan od njih trojice nije otputovao u Estoniju iako je otpalo čak šest igrača.

Čačić ima dobre rezultate, tu dvojbe nema, u 90 minuta nije izgubio niti jednu utakmicu, vratio je “kemiju” u momčad, u reprezentaciju se dolazi sa smiješkom, a protiv Ukrajine na Maksimir je dovukao 30.000 ljudi. Sastav protiv Estonije bit će otprilike sličan onom iz studenog 2016. kad je Hrvatska pobijedila Sjevernu Irsku 3-0.

Krama dobra oklada

Ante Čačić i tad je od prve minute u vatru poslao L. Kalinića, Jedvaja, Mitrovića, Vidu, Badelja, Roga i Kramarića, a tad su u početnom sastavu bili još Leovac, Bradarić, Mandžukić i Čop.

Njih će sad zamijeniti Pivarić, Kovačić, Pjaca i Perišić. Ako ćete se, kojim slučajem kladiti na strijelca u Estoniji, naš je savjet Andrej Kramarić, “kralj prijateljskih utakmica”. Krama je u prijateljskim susretima zabio Gibraltaru, Moldaviji i Sjevernoj Irskoj i u tim utakmicama redovito je najbolji.

- Imam nekih manjih problema, još nije sve zaliječeno, ali nema veze, već sam se naviknuo. Bitno je pobijediti kako bismo zadržali odličnu atmosferu - rekao je Kramarić.

Ako mislite da Estonce zanima susret, varate se.

Njima su ipak važniji judo, biciklizam, hokej...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...