Obavijesti

Sport

Komentari 22

Akcija Poljska: Nova Hrvatska počela pripreme za Euro 2016.

Akcija Poljska: Nova Hrvatska počela pripreme za Euro 2016.
1

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu i produžila za Ivanić gdje će odraditi pripreme za Europsko rukometno prvenstvo u Poljskoj

VIDEO

Ovih četiri, pet dana u prvom dijelu priprema odradit ćemo fizički dio. Vjerujem da su nam izbornik i treneri pripremili dosta trčanja i teretane, rekao je novi kapetan rukometne reprezentacije Marko Kopljar na okupljanju pred početak priprema za Europsko prvenstvo u Poljskoj (15-31. siječnja).

Reprezentacija se okupila u Zagrebu nakon čega je produžila za Ivanić gdje će odraditi naporne pripreme s novim izbornikom. Osim što se promijenilo stručno vodstvo, i u kadru su nastupile neke promjene, a najvažnija je da nema bivšeg kapetana Igora Vorija.

- Puno je mladih igrača, no kasnije nam se priključuju 'Nijemci'. Bitno je da vidimo u kakvom su svi stanju. U drugom dijelu priprema radit ćemo više na taktici i dobro će nam doći prijateljske utakmice protiv Slovenije da vidimo na čemu smo. Mislim da je odlična ideja izbornika s test utakmicama protiv druge ekipe koje će nam pokušati simulirati Norvešku i Island - kaže novi kapetan.

Prvi dio priprema traje do 30. prosinca, a u drugom dijelu od 1. siječnja, također u Ivaniću, momčadi će se priključiti Duvnjak, Marić i Gojun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Igrom slučaja počeo sam igrati na srednjem vanjskom ove sezone i pokazao da mogu parirati ostalim igračima. Pun samopouzdanja idem na pripreme. Utakmice protiv Slovenije bit će odličan test, oni su nam zadnja provjera pred EP, a nekima od nas će značiti još i više jer želimo pobijediti svog trenera Veselina Vujovića - rekao je Domagoj Pavlović koji se na pripremama vraća kući u Ivanić.

Ako smo negdje jaki, onda je to na srednjem vanjskom. Imamo Duvnjaka, Pavlovića, Cindrića i Karačića koji pak u posljednje vrijeme ima problema s ozljedom.

- Propustio sam zadnjih 15 dana u klubu, izbivao sam protiv Kielcea i Koldinga. Mislim da je sada dobro, bilo je samo malo istegnuće kolateralnog ligamenta. Spreman sam i mislim da ću biti od prvog dana na terenu. U klubu sam trenirao cijelo vrijeme sa svojim trenerom kao što je trenirao i ostatak momčad, samo mi nisu dali da izađem na teren da se ozljeda ne bi pogoršala. Trener je imao razumijevanja s obzirom na to da dolazi Europsko prvenstvo. Prošla godina nam je svima poslužila kao iskustvo i nadam se da će ovog puta to biti nešto sasvim drugo. Svi se moramo pokazati u boljem svjetlu nego u Kataru. Prvenstva su uvijek novo iskustvo, novi ritam utakmica i nisi na terenu vođa kao što si u klubu. Moraš se naviknuti da si dio kolektiva i odrađivati što ti izbornik kaže. Polako svi shvaćamo koja je naša uloga u reprezentaciji i što izbornik očekuje od nas. Osjećamo što je važnost reprezentacije - rekao je Igor Karačić.

Prvenstvo Hrvatska otvara prvog dana protiv Bjelorusije. Dva dana kasnije slijedi Norveška te na kraju Island.

Babić: Okupljanje 1. siječnja? To je jedna provokacija za sve nas

Bez obzira na to što nismo kompletni, doći će rezervni igrači koji u konačnici uvijek mogu igrati ako će to biti potrebno i ako dođe do ozljeda. Mi odmah počinjemo raditi na taktičkom treningu u koji ćemo implementirati fizičku pripremu. Nemamo puno vremena da odvojimo fizičku i taktičku pripremu, rekao je izbornik Babić pa krenuo nabrajati tko nedostaje, tko je ozlijeđen, tko se oporavio...

- Ivan Čupić dolazi danas, imao je kasniji let, Mario Vuglač zbog obveza u klubu nije mogao doći jer još ima jednu utakmicu, a Kozina i Brozović se priključuju 28. prosinca. Marino Marić, Domagoj Duvnjak i Jakov Gojun dobili su slobodno do druge faze priprema. Marko Kopljar ima malih problema s koljenom, ali to je pitanje za doktore. Mislim da to traje nekih tri, četiri tjedna i treba vidjeti. Ja kao izbornik sam dobio prijedlog da on ima individualni tretman, ali još ću se večeras konzultirati s doktorima da vidimo koja je težina njegove ozljede.

- Igor Karačić se vraća poslije ozljede koja je bila zahtjevna, još uvijek osjeća malu bol, ali doktori su rekli da ne riskira nikakvu daljnju ozljedu. Teško mi je reći koliko opterećenja može podnijeti. Imamo i Luku Šebetića koji nije trenirao tri tjedna, ali vratio se rukometnim treninzima i mislim da će on biti u redu. Imamo tri, četiri igrača koji nam se tek trebaju priključiti, imamo tri, četiri koji nisu spremni i sigurno je da ćemo imati problem u trenažnom procesu. No ja kao izbornik se moram bazirati na tome i trebam vidjeti što možemo napraviti te koga koliko možemo opteretiti.

Reprezentacija će se okupiti ranije no ikad.

- Moram biti iskren oko okupljanja 1. siječnja. To je čista provokacija izbornika i za mene, i moju obitelj, i za sve nas jer je to u principu neradni dan. To je znak u kojem pravcu moramo ići jer ne treba gledati na to da je praznik već da nam je potreban rad i da bez odricanja u životu nema uspjeha. Hrvatska neće biti ni bolja ni lošija zbog jednog treninga, ali Hrvatska po pitanju psihološkog aspekta i po pitanju momčadskog duha može biti bolja i u tom dijelu sigurno može dobiti. Dio igrača sa šireg popisa dolazi u Ivanić Grad 4. i 5. siječnja odigrati dvije utakmice. Njih smo tako prisilili da budu u trenažnom procesu, a nama će poslužiti kao sparing partner. Takav tip zatvorenih utakmica je odličan jer možemo napraviti onako kako mi želimo i kako bi se što bolje uigrali za protivnike i ono što nas čeka. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem