Obavijesti

Sport

Komentari 82

Ako je ovo budućnost Hajduka, Tudor se nema čemu radovati...

Ako je ovo budućnost Hajduka, Tudor se nema čemu radovati...
1

Na stranu rezultat, od konačnog ishoda puno je lošiji dojam koji je Tudorova momčad ostavila na Rujevici. Rijeka je dominirala toliko da je to na momente navijačima Hajduka bilo mučno i za gledati...

VIDEO

Jadranski derbi ponudio je još jednu priliku Igoru Tudoru za provjeru snage momčadi u ogledu s kvalitetnim suparnikom, štoviše, izravnim konkurentom za drugo mjesto, suparnikom koji gaji sličan stil igre i impostaciju na terenu. Protiv Dinama se Hajduk držao samo u prvom poluvremenu do isključenja Ismajlija, a na Rujevici se uopće nije držao, od prve do zadnje minute Rijeka je bila bolja i zasluženo na koncu slavila 2-0. I još su 'bili' dobro i prošli!

Na stranu rezultat, od konačnog ishoda puno je lošiji dojam koji je Tudorova momčad ostavila na Rujevici. U prvom dijelu Rijeka je agresivnošću i trkom izdominirala Hajduka i pravo je čudo da bolju igru nisu materijalizirali s barem jednim golom u mreži Posavca, a u drugom dijelu je njihova dominacija bila još i izraženija. Toliko, da je to bilo mučno i za gledati. Samo je odlični Posavec držao nulu dok ga nije 'probušio' Čolak, a nakon njega i Gorgon iz kaznenog udarca.

Tudor je nakon utakmice opravdanje pronašao u umoru, u devet dana Hajduk je odigrao blok od tri derbija, od toga dva u gostima. No ako je to problem, što će tek biti na ljeto, kad bi Hajduk, koji planira biti drugi i igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, trebao u ritmu srijeda - subota igrati cijeli srpanj i kolovoz!? Uostalom, Tudor u svlačionici ima 26 igrača, nisu valjda svi umorni...

I s vrha Učke vidjelo se koliko Hajduk ima problema na lijevom boku, i kako Rijeka baš napada Tahiraja koji je 'plivao', mučio se s Raspopovićem i Halilovićem. No to je donekle i očekivano, nije tajna da Tahiraj pokriva poziciju koja nije njegova te da se u toj ulozi baš i ne snalazi, ma koliko se borio i pošteno odrađivao povjereni mu posao. Ništa više nije pokazao ni Marin Jakoliš koji ga je zamijenio u drugom dijelu, no i on je prvi put pod Tudorom zaigrao na lijevom boku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I dalje je misterij zbog čega Tudor na poziciju lijevog beka uporno forsira desnog beka Tahiraja i napadača Jakoliša te da mu ni u kakvim kombinacijama nisu dva mlada reprezentativna lijeva beka David Čolina i Ivan Dolček, za koje je Hajduk ljetos očito bacio u vjetar 1.2 milijuna eura u vidu odšteta. A tek Simić i Nejašmić, pa Eduok... Milijuni uloženih eura u odštete i plaće, koji su pretvoreni u mrtvi kapital.

Priznao je Tudor da su mi i lijevi i desni bok veliki problem, no kad bi bokovi bili jedini problem Hajduka, bila bi to sjajna vijest. Za igru kakvu Tudor želi prikazivati, trebat će mu barem pet – šest novih igrača, samo nije jasno otkud će Brbić izvući toliki novac za kvalitetna pojačanja i kako će se riješiti 'mrtvog kapitala' u svlačionici.

Igor Tudor preuzeo je Hajduk u zimskoj stanci i u sedam utakmica osvojio svega 10 od 21 boda, a u tri zadnja ogleda s tri najveća konkurenta, Dinamom, Rijekom i Osijekom osvojili su svega bod i nisu postigli niti jedan jedini gol!? Posljedično tome pao je Hajduk na prvenstvenoj ljestvici na treće mjesto, s tim da ih može preskočiti i Lokomotiva ako u zaostalom susretu sutra svlada Goricu.

Doista je nevjerojatan podatak da u 26. odigranih kola Hajduk nije pobijedio nikoga u gostima osim davljenika Varaždina, što i nije najveći kuriozitet ove sramotne sezone, u kojoj je Hajduk potpisao nikad ranije ispadanje iz Europe, nikad ranije ispadanje iz kupa, a deset kola prije kraja prvenstva su na -20 od vodećeg Dinama.

U nekoliko navrata Igor Tudor najavljivao je kako ćemo svi skupa pravi Hajduk vidjeti tek dogodine. Ako je ovo što sada Tudor gradi temelj tog novog Hajduka, onda se navijači baš i nemaju čemu radovati.  A ni on sam. Ne treba završiti visoke nogometne škole niti se aktivno baviti nogometom da bi se nakon večerašnje utakmice zaključilo kako igra Hajduka ne daje rezultata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub