Obavijesti

Sport

Komentari 90

Ako je sreća naš glavni adut za Kijev, Moskva će nam - pobjeći

Ako je sreća naš glavni adut za Kijev, Moskva će nam - pobjeći
2

Izbornik Ante Čačić unatoč lošem suđenju u Turskoj za poraz krivi sreću, a njegova Hrvatska zabija jedva gol po utakmici. Uzda se u sreću koja bi nam se trebala vratiti kod Ukrajine u 'finalu'. Je li to pobjednički plan?

VIDEO

U pravu je bio HTV-ov komentator Drago Ćosić po završetku utakmice Turske i Hrvatske kako smo poraženi od ipak - prosječne momčadi. Izgubili smo 1-0 golom Cenka Tosuna u 75. minute poslije kombinirano loših reakcija inače pouzdane obrane i golmana.

Ne treba posebno upirati prstom na Danijela Subašića, pogreške se mogu uvijek dogoditi.

Zabrinjavajuća jalovost

Problem predstavlja činjenica da smo zabili tek 12 golova u osam utakmica i ako izuzmemo sedam komada u dvije utakmice protiv drugorazrednog Kosova, to izgleda doista zabrinjavajuće.

Ne bi bilo panike da je naša igra na nivou, ironija je da smo najbolje izgledali baš protiv Turske prije točno godinu dana na praznom Maksimiru gdje također nismo pobijedili. 'Stotinu' stativa i fulanih zicera protiv 'izmiksanih' Turaka kažnjeni su primljenim golom iz slobodnjaka uz dosta peha. Slično kao i u utorak u Eskisehiru...

Večeras je Hrvatska pokazala napredak u odnosu na lipanjski poraz na Islandu. U startu smo djelovali autoritativnije, posebno kapetan Luka Modrić koji je bio daleko iznad svih.

Njegov ritam nitko nije mogao pratiti i Hrvatska je zaslužila imati vodstvo poslije prvih 45 minuta. Zicer Kovačića i velika pogreška Viktora Kassaija nakon što je Burak Yilmaz rukom pogodio vlastitu stativu situacije su u kojima je Turska prošla bolje nego što je trebala.

Također, golu Tosuna prethodio je i čisti faul nad Mandžukićem...

'Sreća će nam sve vratiti'

Poslije poraza izbornik Ante Čačić sipao je optimizam pod krinkom da je zadovoljan igrom reprezentacije. Po njemu je glavni faktor poraza - sreća.

- Rekao sam da je ova skupina satkana od puno reprezentacija koje imaju ambicije otići na Svjetsko prvenstvo, a nas sreća nije pomazila niti na Islandu niti u Turskoj, vidjeli ste kakve smo primili golove. Ali, ako budemo pošteni prema sebi, pa i ovom dresu, sve će nam se vratiti - rekao je izbornik poslije poraza u Eskisehiru.

Dakle, vjeruje da će nam se to vratiti već protiv Ukrajine, ali oni su ipak ozbiljnija momčad od one od koje smo u utorak navečer pali. Ako je sreća naš glavni adut za Kijev, ne piše nam se dobro!

Turski 'cirkus'

Turci su u odnosu na Ukrajinu promijenili čak sedmoricu za Hrvatsku. Obrana im je danas prvi put igrala u današnjem izdanju. Kaan Ayhan, igrač njemačkog drugoligaša Fortune Düsseldorf bio je 'prisiljen' igrati na desnom beku, a na pozicijama stopera našli su se tek u reprezentaciju instalirani Soyuncu (22) i inače zadnji vezni, Mehmet Topal.

Lijevo je bio Caner Erkin iz Bešiktaša, igrač kojeg su u milanskom Interu prošlo ljeto potjerali i prije nego je tamo došao!

Vrijedi im priznati borbenost, no budimo iskreni - to su u najboljem slučaju tek prosječni igrači. S druge strane, naša navala u kombinaciji klubova Inter - Real Madrid - Inter - Milan (kasnije i Juventus) nije bila sposobna razbiti te barijere.

Turski mediji danima unazad pisali o užasnoj situaciji u njihovim redovima i ne treba puno 'kopati' oko toga - Turan Arda triput se opraštao od reprezentacije da bi večeras bio i kapetan dok ih je u porazu protiv Ukrajine s vrpcom predvodio Emre Belozoglu kojem je 38 na leđima!

Da se takve scene događaju u našoj reprezentaciji također bi govorili o - katastrofi i sami sebe nazivali 'cirkus reprezentacijom'.

Treći krivi korak bio bi fatalan

No, Hrvatska bi se mogla naći na rubu katastrofe ukoliko u Kijevu protiv kudikamo snažnije reprezentacije pokaže slične 'bolesti' kao protiv Islanđana i Turaka.

Za neodlazak u Rusiju 2018. s ovakvim igračima ne bi se mogao naći baš nikakav alibi i stoga Čačić sa svojim izabranicima u Kijevu 9. listopada nema pravo na krivi korak.

Dva kriva već smo napravili...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu