Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ako je tema nogomet, a govori Prosinečki onda šuti i slušaj

Ako je tema nogomet, a govori Prosinečki onda šuti i slušaj
1

'Mi smo Rijeka i nema potrebe za nekim floskulama. Iz naše je perspektive stvar jasna: Istri svaka čast, ali mi smo u Puli da bi pobijedili. Znamo da je ovo derbi i da je Istra jako opasna, ali mi smo i u Puli favoriti'

VIDEO

Rijekini su prijelazni rokovi dosta prometni događaji pa se u tim izlazno-ulaznim bilancama često nađu i imena za koja širi navijački puk baš i nije čuo. Jedno od takvih prošloga je ljeta bio 22-godišnji veznjak Stjepan Lončar.

Mladi BiH reprezentativac koji dolazi iz Širokog Brijega, veznjak, visok skoro 190... To je otprilike bilo sve što je 99% onih koji vole Rijeku i nogomet znalo o novom igraču. Nije dugo trebalo da postane jasno kako dečko nije samo novo ime nego pojačanje i da se potvrdi nešto što komotno možemo defnirati kao nogometno pravilo: ako je tema nogomet, a govori Robert Prosinečki onda šuti i slušaj. Veliki Žuti - zna. A velemajstor je za Lončara rekao "To je talent za A repku".

Lončaru je, naravno, trebalo malo vremena da se navikne na novu realnost i zahtjeve Matjaža Keka, a rad pod slovenskim stručnjakom bio je idealna priprema za sve što ga čeka u novoj riječkoj eri, igranju pod ravnanjem Igora Bišćana. Pa je Lončar danas u tercetu onih na koje prve pada izbor ako Rijeka igra s tri vezna: Pavičić, Lončar i Čanađija.

Lako je moguće da se taj trokut zatvori i danas, od 15 sati u regionalnom derbiju na 'Drosini'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Istra sigurno nije ni klub, ni momčad čiju snagu stanje na tablici ocrtava realno. Plus, igraju doma i ovo jest derbi, ali... Mi smo Rijeka i ne želim baratanje bilo kakvim floskulama. Iz naše je perspektive stvar jasna: Istri svaka čast, ali mi smo u Puli da bi pobijedili. Mi smo i u Puli favoriti - govori Lončar.

- Ni naša poziciji na tablici Prve HNL nije realni prikaz onoga koliko vrijedimo. Mene strahovito smeta što nismo u borbi za naslov, ali kad je tako onda Rijeka mora biti među prve dvije-tri momčadi u ligi. Za to imamo sve preduvjete, temelje stvarane i održavane godinama. Znači, danas samo jako i agresivno pa će se uglavnom nas pitati o tome kako će derbi završiti.

Otkad je došao, Bišćan ima tri pobjede i remi.

- Čovjek je igrao za Hrvatsku, Liverpool i Dinamo, Rudeš uveo u Prvu ligu, a s Olimpijom osvojio duplu krunu. Znači, sve je jasno. Sigurno smo bolji nego što smo veći dio sezone pokazivali, imamo samo slušati Bišćana pa će se to potvrditi kroz igre i rezultate u Kupu i prvenstvu. Daj Bože da je 5:1 nad Rudešom u prošlom kolu bila prekretnica i što se Rijekine efikasnosti tiče.

U veznom vas redu treneri 'bacaju' svugdje, od onog koji igra iza špice do onog koji čuva leđa veznjacima.

- I nek' me bacaju - smije se Lončar - Niti smijem birati, niti mi je to bitno. Živim u predivnom gradu na moru, igram u velikom  i vrhunski sređenom klubu sa sjajnim igračima i u sjajnoj atmosferi. Zanima me samo da Rijeka pobjeđuje i bude na vrhu ili pri vrhu, sve ostalo su nijanse - rekao nam je Rijekin Hercegovac.

'Derbi della Učka' jednakom je logikom najavio i njegov šef.

- Prema onom što sam vidio, a gledao sam dosta utakmica Istre, momčad je puno kvalitetnija od broja bodova koje je skupila. Imaju jake individualce, posebno u ofenzivnom dijelu. Moramo biti spremni, igramo u gostima, ovo je derbi i nosi dodatnu tenziju. Bit će teško doći do bodova, ali želimo nastaviti pozitivan niz. Osim toga, osjećamo se kao favoriti i moramo se tako postaviti - rekao je Igor Bišćan.

Na klupi Puležana od prije desetak dana je Kruno Rendulić, trener koji je u svoje dvije riječke godine na Kvarneru ostavio sjajan dojam i kao čovjek i kao nogometaš.

Dakle: danas, stadion 'Aldo Drosina', 15:00, Istra 1961-Rijeka. Možda ne privlači pažnju cijele hrvatske nogometne javnosti kao sudari sa Dinamom, Osijekom ili Hajdukom, ali vjerujte, isplati se pogledati. To su utakmice na kojima se ide 'u kost' i na kojima redovito 'leti perje'!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu