Obavijesti

Sport

Komentari 18

'Ako si na ulici bezveze platit ćeš 200 €, a police se prazne'

'Ako si na ulici bezveze platit ćeš 200 €, a police se prazne'
3

'Testirao sam se prošli vikend u Italiji i nisam pozitivan na virus pa sam se zadnjim vlakom vratio u Hrvatsku. Pustili su me bez problema jer moja regija još nije bila u crvenoj zoni', priča nam Sadat Ziberi (26)

VIDEO

Sadat Ziberi (26) je makedonski futsal igrač dobro poznat hrvatskim parketima. Najveći dio svoje karijere proveo je igrajući za zagrebačke prvoligaše Alumnus i Futsal Dinamo, a na ljeto 2017. preselio je u Italiju. Ondje je s Mantovom osvojio Seriju A2 i tako ušao u Seriju A, najbolju futsal ligu Italije, a onda se priključio toskanskom Citta di Massi u A2 ligi koja također u ovom trenutku ne igra ništa jer je u tijeku crveni alarm za Italiju narednih mjesec dana kojim je premijer zaustavio sva veća okupljanja u državi pa tako i sportske događaje.

'Na vrijeme sam otišao'

- Prvo su nam rekli da bi se sve trebalo nastaviti 15. ožujka, ali evo u ponedjeljak smo dobili još jednu službenu obavijest da se do 3. travnja ne igra ništa, niti se može u dvorane, niti se trenira, tako da sam ja već u petak stigao u Zagreb i to je vjerojatno bio 'zadnji vlak' jer je i moj grad sada, kao i cijela Italija ušla u tu crvenu zonu - započeo je naš razgovor Sadat, iako sam na svojoj koži nije osjetio velike promjene u svakodnevnom životu.

- Budući da sam ja bio u Italiji prije nego li je sve ušlo u crvenu zonu, mogao sam sve, apsolutno sve. Čuo sam se u utorak s predsjednikom kluba i rekao mi je da, ako te vide na cesti, a ne ideš na posao, kod doktora ili u trgovinu, kazna je 200 eura - otkrio nam je Ziberi pa rekao i što mu javljaju prijatelji koji su još uvijek u Italiji.

- Koliko po fotografijama vidim i koliko mi javljaju suigrači, police u trgovinama se sve više prazne i očekuje se da će Italija ući u brutalnu karantenu. Srećom, ja sam svoj shopping obavio prije - našalio se Sadat. 

'Testirao sam se, čist sam'

- Trenutno ne treniramo, zatvorene su dvorane, škole, sve. Mislim da ću dok ne prestane važiti ta odluka o neigranju biti ovdje u Zagrebu. Cura i obitelj su mi u Zagrebu. Na granicama su me pitali jesam li iz Lombardije ili Veneto, rekao sam da nisam i onda su me pustili u Hrvatsku jer Toskana u subotu još nije bila u crvenoj zoni. Dan poslije smo ušli, tako da koliko sam shvatio i koliko sam pričao s ljudima tamo vjerojatno bih morao na preglede i u karantenu u drugom slučaju.

- Kada sam bio još u Italiji neki su ljudi bili u velikoj panici, neki ne. Ja osobno smatram da je to gripa kao i sve ostalo. Nije da ne shvaćam to ozbiljno, mislim da se moramo paziti, ali mislim da ne moramo raditi baš toliku paniku. Evo, ja sam stigao u Hrvatsku, zdrav sam, čist sam, testirao sam se vikend prije nego li sam došao u Hrvatsku, nemam nikakve simptome i siguran sam da nemam nikakve veze s epidemijom.

'Nisam još igrao bez gledatelja'

- Ne može se putovati. Imao sam let krajem trećeg mjeseca za Berlin, ali sve je otkazano i van Italije, a sada se ne može ni unutar Italije. Baš svi moraju biti doma. 

- U Italiji sam prve godine bio u Milanu, potom u Mantovi, a sada u Massi. Klub se zove Massa Calcio 5 (cinque). Futsal je ovdje jako popularan i jako su organizirani. Ima osim Serije A i A2, Serija B, C, tako da zaista je jako razvijen futsal ovdje. Prvu godinu sam igrao u Seriji A u Milanu, drugu godinu sam igrao drugu ligu, ušli u prvu i evo ove godine s Massom igram drugu ligu i isto se borimo za ulazak u prvu. U borbi smo za play-off i ušli smo u Final 4 Kupa - pojasnio nam je Sadat. 

- Prihvatili su me jako dobro. U startu je bilo teško, dok nisam pohvatao jezik i nova kultura i sve, ali sada je sve dobro. Naše je mjesto malo, na moru smo, dio smo Toskane, a stvarno je dobra posjećenost utakmica. Na našima bude oko 500 gledatelja. Mi smo zadnju utakmicu igrali pred gledateljima i nakon toga je bila ova stanka, tako da ne mogu reći ništa što se tiče igranja utakmica bez gledatelja - kaže Ziberi.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani