Obavijesti

Sport

Komentari 771

'Noćna mora' Thierry Omeyer: Ponovno kobna ta Francuska

'Noćna mora' Thierry Omeyer: Ponovno kobna ta Francuska
16

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Francza 25-22. Golman Omeyer skupio je čak 19 obrana. Slijedi nam utakmica s Mađarskom u nedjelju za broncu

VIDEO

Dojam uoči utakmice bio je dijametralno suprotan, ali dojam ništa ne znači. Opet se pokazalo da koliko god dobro igramo, protiv Francuske ne ide. Hrvatski rukometaši izgubili su u polufinalu Olimpijskih igara 25-22 i u nedjelju će igrati za brončanu medalju.

A uoči polufinala smo imali šest pobjeda u isto toliko utakmica i ova je bila idealna da stare 'tricolore' pošaljemo u mirovinu. Pobijedili smo ih na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u četvrtfinalu, ali kada je bilo najpotrebnije, sada, ponovno ništa.

Početak je odmah pokazao kako će se razvijati utakmica. Thierry Omeyer je bio, kao i uvijek protiv nas, fantastičan. Obranio nam je osam lopti od prvih devet pokušaja! Ukupno 19, skoro 50 posto. Već je u 11. minuti bilo tri razlike. Kopljar nije igrao ništa, a Goluža je eksperimentirao s Bičanićem na lijevom vanjskom. Duvnjak, naš najbolji igrač dosad na turniru, odigrao je 'kriminalno'. A opet, koliko god smo loše igrali, na poluvremenu je bilo samo minus dva.

Ne znam zašto smo ih se uplašili, nismo imali razloga za to, rekao je Goluža

U nastavku smo u 43. minuti gubili 18-13, napravili seriju od 3-0 i imali kontru. Bila je to velika prilika, ali Vuković je napravio prekršaj u napadu i nakon toga povratka više nije bilo.

Narcisse, Honrubia i Abalo zabili su po četiri gola. Kod nas, Horvat šest, Lacković četiri.

Nakon šest pobjeda, uslijedio je prvi poraz i već je gotovo. Nismo ih uspjeli svrgnuti s trona, aktualni olimpijski i svjetski prvaci, fantastična generacija 'jaše' dalje. U nedjelju traže novo zlato protiv Švedske.

A mi? Idemo pobijediti Mađarsku i barem uzeti brončanu medalju.

Samo jednom ih prošli

U četiri od pet polufinala na velikim natjecanjima, uključujući večerašnje, naši su izgubili čak četiri puta od Francuza. U finalima imamo još goru statistiku, nula od tri...

Za broncu u podne 

S Mađarskom za brončanu medalju igramo točno u podne. Podsjećamo, u skupini smo ih već pobijedili na Igrama, bilo je 26-19.

Po treću medalju

Na Igrama smo dosad bili četiri puta u polufinalu. Dvaput smo kasnije uzimali zlato, u Atlanti i Ateni, a u Pekingu smo prije četiri godine bili četvrti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 771
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića