Sport

Komentari 2

Aksel Svindal došao do nove pobjede, Dim i Ullrich na nuli

Aksel Svindal došao do nove pobjede, Dim i Ullrich na nuli

Svindal je slavio ispred dva Norvežana Jansruda i Kildea. Hrvatski predstavnici Max Ullrich i Natko Zrnčić-Dim nisu se uspjeli plasirati među 30 i ostali su bez bodova

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal bio je najbrži na utrci superveleslaloma za Svjetski kup, koja je u petak održana u talijanskoj Val Gardeni, dok su hrvatski reprezentativci Natko Zrnčić-Dim i Max Ullrich ostali bez bodova.

Norvežani su u Val Gardeni zaposjeli sva tri mjesta pobjedničkog postolja. Svindal je do 29. pobjede u Svjetskom kupu u karijeri, a 14. u superveleslalomu, stigao s 34 stotinke prednosti pred sunarodnjakom Kjetilom Jansrudom, a 44 stotinke je bio brži od Aleksandera Aamodta Kildea.

Hrvatski reprezentativci Natko Zrnčić Dim i Max Ullrich nisu uspjeli izboriti mjesto među 30 najboljih koji su osvojili bodove. Zrnčić Dim je sa zaostatkom od 2.44 sekunde osvojio 39. mjesto, dok je Ullrich za Svindalom zaostao 5.08 sekundi te osvojio 57. mjesto.

Iako nije nastupio u Val Gardeni, Austrijanac Marcel Hirscher zadržao je vodstvo u ukupnom redoslijedu s 440 bodova, ali je Svindal smanjio zaostatak na samo 23 boda.

Rezultati super G-a u Val Gardeni:

Ukupni broj bodova u super G-u:

Ukupni poredak:

Najčitaniji članci