Obavijesti

Sport

Komentari 15

Alen Bokšić o nasljedniku Anti Rebiću: Nemoj biti moja kopija

Alen Bokšić o nasljedniku Anti Rebiću: Nemoj biti moja kopija
3

Tek mu je 19 godina i treba ga pustiti da se razvija u miru. Da postane originalni Ante Rebić, a ne kopija Bokšića ili bilo koga drugoga, rekao je legendarni Boka

VIDEO

Mladog napadača Splita Antu Rebića mnogi uspoređuju s Alenom Bokšićem, na kojeg navodno jako podsjeća po igri i figuri. 

Za mišljenje smo upitali i “original”, no on se odmah ogradio: 

- Antu sam gledao samo nekoliko puta, pa ne bih davao svoj sud. Uostalom, nije pravedno tako mladom momku natovariti toliki teret na leđa - kazao je Bokšić i dodao: 

- Tek mu je 19 godina i treba ga pustiti da se razvija u miru. Da postane originalni Rebić, a ne kopija Bokšića ili bilo koga drugoga. Pred njim je još dug put. Lani je bio junior Splita, tko zna gdje će biti za godinu-dvije dana.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bokšić je svom nasljedniku savjetovao da samo igra i uživa. 

- Najvažnije je da uživa u onome što radi. A vrijedi li 10, 20 ili 800 milijuna, manje je važno. Mora shvatiti da nije važno koliko vrijedi s 19 godina nego koliko će vrijediti s 32. Na kraju se svode računi i zbraja tko je koliko napravio i zaradio - kaže Bokšić, koji ne bi žurio s transferom.  

- Zašto mu ne bi bilo bolje još jednu godinu napredovati u dresu Splita? S transferima treba biti oprezan, dobro izabrati i klub i ligu, a ne grlom u jagode. Što da mu se dogodi kao Kaliniću ili Vukušiću, koji su imali i talent i kvalitetu, ali su otišli u klubove koji se bore za opstanak i koji šutnu na gol jedanput u šest utakmica? Kako će se u takvoj sredini napadač razvijati? Evo, Kovačić igra u neprepoznatljivu Interu, dobio je prigodu, dobar je... A što da se sutra promijeni trener i dovede deset novih igrača. Što onda?

Kaže da treba imati i sreće...

- Ja sam je imao, došao sam u veliki klub, koji je postao prvak Europe, igrao sam i napredovao uz velike igrače i to mi je itekako pomoglo. Lako je u takvoj sredini napredovati. I zato treba pažljivo odabrati.

Nije se upuštao u prognoze kad će Rebić biti pozvan u A reprezentaciju.  

- Ako se nastavi ovako razvijati, doći će i taj dan. Sada su ispred njega Mandžukić, Olić, Eduardo, Jelavić, Kalinić... A mogu igrati samo dvojica. Sigurno ćemo ga pratiti, a Igor Štimac odlučit će kad je najbolji trenutak za poziv. 

Rebiću savjetuje da bude strpljiv, trenira i igra i nastavi se razvijati. 

- Čujem da je momak ‘zdrav u glavi’. Ima i sreću da klub ima strpljenja s njim, da ga dobro i pametno savjetuju, a to je u ovom trenutku najvažnije. Dug je put od talentiranog do velikog igrača, a on je tek na početku tog puta.  

Na koncu se Bokšić ipak odao:

- Pričali su mi mnogi da ih podsjeća na mene, no meni se ipak čini da je on sada fizički puno moćniji nego što sam ja bio u njegovim godinama. Drago će mi biti ako mali jednoga dana postane pravi igrač. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov