Obavijesti

Sport

Komentari 6

Alilović: Mogu braniti svih 60 mnuta, ne smeta mi to

Alilović: Mogu braniti svih 60 mnuta, ne smeta mi to
1

S prilagodbom, kao niti sa jezikom, nisam imao problema. Jezik nije osobito težak, razumijem one koji govore slovenski, kaže golman Celja Alilović

VIDEO

"Nakon pet sezona igranja za španjolski Ademar Leon prvi golman hrvatske reprezentacije Mirko Alilović odlučio se za promjenu. Izabrao je Celje, premda drugih ponuda nije manjkalo". Tim riječima intervju s hrvatskim rukometnim reprezentativcem započinje novinar slovenskog portala Siol, koji Alilovića opisuje kao jednog od najboljih svjetskih golmana.
"Sa svoja dva metra predstavlja strah za suparničke strijelce, a u slovenskoj ligi je već u prvome kolu pokazao svoju snagu. Poznat je po svojoj konstantnosti i mirnoći, a takav je i sugovornik", dodaje se u uvodu teksta.
Nakon dugog razdoblja u španjolskom Leonu preselili ste u Sloveniju. Jeste li se snašli u novom okruženju?
- Za sada je odlično. Od pripreme do prve utakmice. Pripreme su jako teške, ali isplatilo se. S prilagodbom, kao niti sa jezikom, nisam imao problema. Jezik nije osobito težak, razumijem one koji govore slovenski, a drugi mene kada govorim hrvatski.
Što je prevagnulo u odluci da pristupite slovenskom prvaku?
- Za početak to da sam pet godina igrao u inozemstvu. S 19 sam otišao u Španjolsku gdje sam odmah sazrio kao čovjek i sportaš. Imao sam mogućnost i ostati ondje, ali mi se jednostavno nije dalo. Također, imao sam i ponude iz Njemačke, no Celje mi se činilo kao najbolja prilika. Drugi je razlog što sam pristupio Celju taj što imam velike ambicije, a sastavlja se momčad za najveće stvari. Treće, što je ovdje izvrstan trener, a četvrto jer mi je dom blizu.
Pred vratima je elitna Liga prvaka gdje vas čekaju teške utakmice protiv Barcelone, Kiela, Rhein-Neckar Löwena, Chamberyja, Kielca...
- Kako među šesnaest? Domaćim pobjedama i gostujućom protiv Poljaka (smijeh). Skupina je zaista nevjerojatna. Kada mi je prijatelj nakon ždrijeba poslao poruku koga smo dobili, mislio sam da se šali. Svaki posrtaj u tako moćnoj konkurenciji bit će kažnjen. Uvjeren sam da je za nas ovakva skupina dobra jer može dovesti do rukometne euforije. Pogotovo budemo li u uvodnim kolima igrali dobro.
Vama će biti posebno teško jer ste praktički jedini golman u momčadi nakon što se na jednom od uvodnih treninga ozlijedio Aljoša Rezar...
- U svaku momčad dolazim s namjerom da što više branim. S 25 godina to si želim i više nego prije. Cilj mi je braniti i napredovati. Počelo je dobro, a nadam se da će biti još i bolje. Ne smeta me budem li branio svih 60 minuta.
Već ste sada na golu odlični. Možete li biti i bolji?
- Naravno. Imam 25 godina i dosegao sam neku razinu, a kaže se da su za golmane najbolje godine oko tridesete. Dakle imam još nešto vremena da od starijih i iskusnijih mnogo toga naučim.
S Celjem ste ugovor sklopili na dvije sezone, a prema nekim informacijama već neko vrijeme vas snubi Rhein-Neckar Löwen.
- Poručio sam im da me zanima isključivo Celje. Ovdje mi je dobro, a bude li mi i dalje tako zbog čega bih odlazio - zaključio je Alilović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka