Obavijesti

Sport

Komentari 84

Alonso slavio u monsunskoj Maleziji, čudo Sergija Pereza!

Alonso slavio u monsunskoj Maleziji, čudo Sergija Pereza!
6

U drugoj utrci sezone na Velikoj nagradi Malezije pobijedio je Ferrarijev Fernando Alonso. Najveće iznenađenje priredio je Meksikanac Perez u Sauberu 2. mjestom

VIDEO

Fernando Alonso pobjednik je druge utrke sezone na Velikoj nagradi Malezije. Ferrarijev Španjolac najbolje se snašao na kišom natopljenoj stazi u Sepangu. No, najveće iznenađenje utrke bio je Meksikanac Sergio Perez u Sauberu koji je sjajnom vožnjom osvojio drugo mjesto. Posljednju stepenicu postolja zauzeo je McLarenov Lewis Hamilton.

Kao što smo već navikli od malezijske utrke, ludnicu na stazi učinila je neizbježna monsunska kiša koja je umanjila značaj poretka iz kvalifikacija. Najbolje je situaciju iskoristio Alonso koji je došao do 28. pobjede u karijeri. 

- Definitivno smo izvukli maksimum iz svega. Mi u ovom trenutku nismo konkurentni, niti na treninzima, niti na utrkama, pa je zato ovo čudnovati rezultat na kojem moramo graditi bolje sutra - rekao je Alonso.

A početak utrke ukazivao da će nakon Australije sjajni McLaren osvojiti i Sepang. No, kiša je sve poremetila te je čak u 9. krugu zbog natopljene staze prekinula utrku. Rošadu kroz boksove najbolje je iskoristio Alonso, dok su ispaštali Button, Hamilton, Webber, Vettel i Schumacher.

Button je nakon druge pozicije pao nisko u poretku poslije jednog sudara s Karthikeyanom te je naposljetku završio 14. Podbačaj Red Bulla spasio je Webber četvrtim mjestom, a aktualni prvak Sebastian Vettel završio je 11. nakon što mu je u finišu utrke eksplodirala guma nakon kontakta s Karthikeyanom.

Osim Alonsa šou je ukrao nevjerojatni Perez koji je sa Sauber-Ferrarijem stigao do najboljeg rezultata u karijeri - drugog mjesta. U jednom trenutku par krugova prije kraja Meksikanac se odvažio te odlučio napasti Alonsa iako su mu iz tima sugerirali da to ne čini. Hamilton je s velikim zaostatkom ugrabio utješno, treće mjesto obzirom da je krenuo s 'pole-positiona'.

Sljedeća utrka je 15. travnja, Velika nagrada Kine u Šangaju.

Velika nagrada Australije, rezultati:

1. Alonso (Ferrari) 2h44:51.812

2. Perez (Sauber) + 2.200

3. Hamilton (McLaren-Mercedes) + 14.500

4. Webber (Red Bull-Renault) + 17.600

5. Räikkönen (Lotus Renault) + 29.400

6. Senna (Williams) + 37.600

7. Di Resta (Force India) + 44.400

8. Vergne (Torro Rosso) + 46.900

9. Hulkenberg (Force India) + 47.800

10. Schumacher (Mercedes) + 49.900

...

 Poredak vozača:

1. Alonso 35 bodova

2. Hamilton 30

3. Button 25

4. Webber 24

5. Perez 22

6. Vettel 18

...

Poredak konstruktora:

1. McLaren-Mercedes 55 bodova

2. Red Bull-Renault 42

3. Ferrari 35

4. Sauber 30

5. Lotus-Renault 16

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu