Obavijesti

Sport

Komentari 1

Alumnus na prestižnom turniru u Kuvajtu predstavlja Hrvatsku

Alumnus na prestižnom turniru u Kuvajtu predstavlja Hrvatsku
1

Malonogometni klub iz Zagreba predstavnik je Hrvatske na Fifinom futsal turniru u Kuvajtu, među 15 preostalih momčadi iz cijelog svijeta. Nagradni fond je 500.000 $

VIDEO

U srpnju će se održati Kuwait Mini World Futsal Club Tournament, a malonogometni klub Alumnus iz Zagreba  ima privilegiju predstavljati Hrvatsku. Nastupit će ukupno 16 klubova iz cijelog svijeta u četiri skupine. Turnir će trajati od 6. do 26. srpnja, a nagradni fond iznosi vrtoglavih 500.000 dolara.

Turnir se nalazi u Fifinom kalendaru i zasigurno je po jačini najkvalitetniji, a uz Alumnus nastupit će FC Erdre (Francuska), Santiago Futsal (Španjolska), Sport Colonial (Paragvaj), Muharraq (Bahrein), Pinocho (Argentina), Misr Lel Makasa (Egipat), Dabiri Tabriz (Iran), Chonburi (Tajland), Atlético Huila (Kolumbija), Al-Sadd (Katar), Kazma (Kuvajt), Al-Nasser (Saudijska Arabija), Qadsia (Kuvajt), Cardinal-Rivne (Ukrajina), City’us Tírgu-Mures (Rumunjska).

Trener Alumnusa Mićo Martić odigrao je veliku ulogu u cijeloj ovoj priči.

- Svi smo iznimno ponosni i jedva čekamo početak turnira i nadamo se da ćemo pokazati da se na hrvatskim parketima igra odličan futsal.

Nakon uspješne sezone u 1. HMNL i nedavnih uspješnih nastupa na turnirima u Novom Sadu i Beču, sudjelovanje na turniru u Kuvajtu zaista će biti kruna sezone. Predsjednik Martulaš nije krio oduševljenje.

- Presretni smo! Veliko je zadovoljstvo što smo izabrani u 16 klubova koji će nastupiti na ovako prestižnom događaju. Očekivanja su vrlo jednostavna. Želimo prezentirati u što boljem svjetlu Alumnus, futsal i Hrvatsku. Nadamo se da ćemo biti pozvani i iduće godine.

Igrač Alumnusa Matija Đulvat ovaj je tjedan bio na izvlačenju parova u Kuvajtu. Alumnus se tako našao u skupini sa španjolskim Santiago Futsalom, tajlandskim Chonburiom i kuvajtskom Kazmom.

- Sve je napravljeno na vrhunskom nivou i kao što nam je organizator više puta naglasio sve je po standardima Fife, a mislim da se oni trude i pomaknuti te standarde - rekao je Đulvat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani