Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Ameri ne kuže nogomet - Navijači kupuju Liverpool?!

Stotinjak tisuća Liverpoolovih navijača spremno je prikupiti gotovo 500 milijuna funti i otkupiti klub iz ruku Toma Hicksa i Georgea Gilletta...

AFP
Video: AFP
1 komentara

Građansku inicijativu navijača predvode Rogan Taylor, vlasnik godišnje ulaznice za Anfieldov Kop, inače zaposlenik liverpulskog sveučilišta, zatim bivši direktor komunikacija Premiershipa Phil French, te pravnik Kevin Jacquiss, poznati koorporativni odvjetnik.
- Ono što ljudi ne razumiju jest činjenica da postoje raznorazni modeli financiranja nogometnih klubova. U Njemačkoj i Španjolskoj većina najkvalitetnijih klubova jednostavno nisu na prodaju. Posjeduju ih vojske navijača-članova, koji na redovitim izborima biraju klupsko vodstvo. U proteklih su 15 godina Ligu prvaka osvajala šestorica klubova tog tipa - izjavio je Taylor.
Upravo je Barcelona model prema kojem bi navijači Liverpoola voljeli ustrojiti upravljanje voljenim klubom. Prema njihovu planu, malim dioničarima FC Liverpoola postalo bi stotinjak tisuća navijača. Prosječno bi svaki izdvojio oko 5000 funti kako bi se skupila masa od pola milijarde funti kojom bi se isplatili Amerikanci i sagradio novi stadion u Stanley Parku. Kandidate bi inicijatori akcije regrutirali preko posebne web-stranice, a osim Britanaca, poseban poziv uputili bi Liverpoolovim navijačima u inozemstvu, posebno onima u istočnoj Aziji. Teoretski, to će značiti da bi budućim suvlasnikom, tj. dioničarom Liverpoola mogao postati i poneki zainteresirani hrvatski ulagač-navijač.

Naši partneri pišu
Message