Obavijesti

Sport

Komentari 5

Amerikanci bili s marincima, a najbolji im je došao u Hrvatsku

U srijedu od 2.50 hrvatski vaterpolisti igraju drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Protivnici će biti Amerikanci koji su u prvom susretu svladali Kazahstan sa 16:7. Pobjeda nam nosi četvrtfinale

VIDEO

Prve 32 minute pospremljene su u spomenar. Tako je naredio onaj kojega se mora slušati, šef Ivica Tucak. Jer osim dva boda i oku ugodnog vaterpola koji je za Australce bio posve suprotno, krajnje neugodan, još nismo ništa napravili, da ne kažemo osvojili. Ono što ultimativno želimo kao prvi cilj, jest potvrditi prvo mjesto i plasman u četvrtfinale, dobiti dodatne dane odmora, lakšeg protivnika... To hoćemo tek s pobjedom (ali i remijem) nad sljedećim protivnikom, Amerikancima, koji su, pak, u prvom kolu sa 16-7 riješili Kazahstan.

- Oni su reprezentacija slična onoj australskoj. Tu mislim na stil igre - napomenuo je Tucak ususret novoj ranojutarnjoj, po hrvatskom vremenu (2.50), obavezi makar nije baš da će se, osim (vjernih) navijača, naspavati i sami akteri jer u Gwangjuu se igra u 9:50.

Bowen je najbolji

No dobro, o tome odbijaju i oni govoriti, vaditi se na takve stvari jer, znate već, kako nama, tako i drugima. Ali valja reći ponešto o protivnicima.

Fatović: Nisam štedio tatu, a tko zna koji put mi je čestitao

 

- Kada govorim o sličnosti, Amerikanci imaju Lucu Cupida, igrača koji je sličan Aaronu Youngeru. Na vanjskoj poziciji i desnoj strani je Alex Bowen koji je i bolji malo od Richarda Campbella. Centar im je Ben Hallock koji je, istina, ipak nešto fizički slabiji od Australca Kayesa, ali to ne znači i bitno slabiji igrač. Imaju vratara koji sudjeluje u igri. Fizički su vrlo jaki, čupaju, bore se žestoko i zato i mi moramo u takvoj utakmici odigrati na istoj razini. Neće nas ipak oni ni s čim iznenaditi.

Makar nam se sviđa ova posljednja rečenica, tu ćemo nakratko prekinuti izbornika. Premda je Cupido dio prošle sezone igrao i u Pro Reccu, Bowena bismo ipak etiketirali kao trenutno najboljeg Amerikanca. I baš je on ovoljetno pojačanje zagrebačke Mladosti. 25-godišnjak razornog šuta, jednog od najjačih uopće i koji vratare probija poglavito s desne strane, ali pokrit će što god mu kažete.

Druga bitna stvar za naglasiti jest da u ekipi Dejana Udovičića, koji ju je jedne zore tijekom priprema poveo na dril s marincima, više nema pouzdanog vratara, štoviše najboljeg, kojemu mnogi miješaju ime i prezime jer zove se McQuin, a preziva Baron. Tu je zato i dalje neuništivi branič Jesse Smith, nekadašnji Žabac, kojemu je 36 i osam je godina stariji od prvog sljedećeg (Obert).

Riječ je o ponosu

I još nešto o Amerikancima, koliko zanimljivo, toliko i pomalo čudno. Naime, bili smo česti gosti službene stranice njihovog vaterpolskog saveza u nadi da ćemo ondje ugledati popis igrača za Svjetsko prvenstvo, ne baš 5 do 12, no jedini popis koji smo pronašli do posljednjih trenutaka bio je onaj za - Panameričke igre. Koje za vaterpoliste počinju u Limi 4. kolovoza. OK, znamo da će preko njih prije na Olimpijske igre, ali opet...

Ajmo, 'barakude': Dvije Korejke oduševile hrvatske vaterpoliste
Ajmo, 'barakude': Dvije Korejke oduševile hrvatske vaterpoliste

- Tu mislim da je riječ i o njihovom ponosu. Silno im je stalo do Panameričkih igara jer žele i vole biti najbolji u obje Amerike - veli Lovre Miloš koji je bolje od svih upućen u to jer je studirao u SAD-u prije nego se vratio u Mladost.

- To nikako ne znači da će oni olako ući u ijednu utakmicu. Dapače, jaki su, vrlo slični Australcima, najveći dio igrača poznajem i morat ćemo biti maksimalno ozbiljni i kvalitetni za njih pobijediti.

Točno, samo tako jer svaku našu neozbiljnost kadri su kazniti. Uostalom, izgubili smo prošle godine na završnici Svjetske lige u Budimpešti (bila im je to 20. pobjeda u 66. srazu, naše 44 pobjede, nap. a.), ali nekoliko dana kasnije vratili smo stvari u normalu. Tada, u njihovoj pobjedi, Bowen nam je utrpao pet komada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica