Obavijesti

Sport

Komentari 10

Amerikanci ili Španjolci čekaju nas u Riju: Ždrijeb već danas...

Amerikanci ili Španjolci čekaju nas u Riju: Ždrijeb već danas...
1

Olimpijski turnir u Riju počinje za manje od mjesec dana, a Hrvatska bi danas trebala saznati svoje protivnike u skupinama kojima se trebaju priključiti kvalifikanti s triju turnira

VIDEO

Hrvatska košarkaška reprezentacija na svojim će četvrtim Olimpijskim igrama od samostalnosti (srebro 1992., četvrtfinale 1996. i 2008.) zaigrati u jednoj od dvije ranije ždrijebane skupine za turnir koji se u Riju održava od 6. do 21. kolovoza.

U skupini A nalaze se svjetski prvaci Sjedinjene Američke Države, južnoamerički prvak Venezuela, azijski prvak Kina i prvak Oceanije Australija, a u skupini B južnoamerički doprvak Argentina, europski prvak Španjolska, domaćin Brazil, europski doprvak Litva i afrički prvak Nigerija.

Skupini A pridružit će se dva od tri pobjednika kvalifikacijskih turnira (Srbija, Hrvatska, Francuska), a skupini B preostali pobjednik. Hrvatska, dakle, može ući u obje skupine, a na papiru se ona s Argentincima, Španjolcima i Litavcima svakako čini teža.

Preostali dio ždrijeba skupina održat će se već u subotu. Posljednje mjesto u Riju izborila je Francuska koja je na kvalifikacijskom turniru u Manili na Filipinima u finalu pobijedila Kanadu 84-73.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu