Obavijesti

Sport

Komentari 2

Amerikanci kritiziraju 'Kralja': Ne želi otkriti hoće li se cijepiti

Amerikanci kritiziraju 'Kralja': Ne želi otkriti hoće li se cijepiti

Ovo je rasprava koju ćemo voditi moja obitelj i ja. I mislim da će ostati u privatnoj sferi, kazao je James kojem se zamjera što u pitanju cijepljenja ne želi biti primjer afroameričkoj zajednici

VIDEO

Zvijezda NBA lige i Los Angeles Lakersa LeBron James suočio se s kritikama dijela javnosti nakon što nije želio otkriti hoće li se cijepiti protiv koronavirusa.

Pokretanje videa...

LeBron puši cigaru i zove mamu 00:25

Upitan nakon All Stars utakmice hoće li se cijepiti, James je izjavio kako je to pitanje "u privatnoj sferi".

- Ovo je rasprava koju ćemo voditi moja obitelj i ja. I mislim da će ostati u privatnoj sferi - kazao je James kojem se zamjera što u pitanju cijepljenja ne želi biti primjer afroameričkoj zajednici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije nekoliko dana prvi čovjek NBA lige Adam Silver je istaknuo kako cijepljenje neće biti obavezno za igrače, ali i dodao kako će se većina ipak odlučiti na to. Silver je dodao kako se nada da bi NBA liga mogla biti jedna od platformi za podizanje svijesti o važnosti cijepljenja.

Čeka nas 'pandemijski' All Star: Durant i LeBron odabrali timove
Čeka nas 'pandemijski' All Star: Durant i LeBron odabrali timove

Legende NBA lige Gregg Popovich (72), Bill Russell (87) i Kareem Abdul-Jabbar (73) podržale su kampanju cijepivši se, no prema direktorici Players Uniona (NBPA) Michele Roberts, dio igrača je izjavio kako se nema namjeru cijepiti.

NBA: Los Angeles Lakers at San Antonio Spurs

Jamesov suigrač iz Lakersa Jared Dudley objavio je na na Twitteru da zdravi sportaši vjerojatno neće žuriti, dok su James Harden (Brooklyn) i Donovan Mitchell (Utah) također, rekli da su neodlučni.

Ova nevoljkost igrača, od kojih su u NBA tri četvrtine Afroamerikanci, odražava još veću nevoljkost unutar afroameričke zajednice u zemlji.

Zbog toga je niz poziva da Jamesa preispita svoj stav i pokaže potporu cjepivu, s obzirom na smrtonosni utjecaj Covid-19 u manjinskim zajednicama.

Prema Američkim centrima za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC), Afroamerikanci imaju 1.4 puta veću vjerojatnost da obole od Covid-19, 3.7 puta veću vjerojatnost da će biti hospitalizirani nakon infekcije i 2.8 puta veću vjerojatnost da od njega umru.

Stephen A. Smith, poznati analitičar ESPN-a, podsjetio je da je James "nevjerojatno utjecajna ličnost".

- Zauzeo je stavove o brojnim temama koje su važne za našu zajednicu. I ako je imao priliku govoriti o tim temama, možda bi trebao razmisliti o tome da se izjasni i ovoj. Sada nije vrijeme da to bude privatno.

Ibra LeBronu: Ne bavi se drugim stvarima ako nisi dobar u tome
Ibra LeBronu: Ne bavi se drugim stvarima ako nisi dobar u tome

Liječnik u bolnici Harvard Medical School Abraar Karan inzistirao je na "ključnoj ulozi koju bi mogli imati sportaši poput Jamesa".

- Ako dobiju cjepivo, važno je razmisliti o javnoj poruci koja ide uz njega. Oni mogu preuzeti vodeću ulogu i pomoći ljudima da se osjećaju sigurno s cjepivom - rekao je za TMZ.com.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener