Obavijesti

Sport

Komentari 14

Amerikanci nisu zabili ni 70 poena, Aco ih sad mora dobiti

Amerikanci nisu zabili ni 70 poena, Aco ih sad mora dobiti
2

SAD je prošao s 4-0, Češka i Brazil sada imaju po tri pobjede i poraz, a Grčka je na omjeru 2-2. Kako u posljednjem kolu igraju Brazil - SAD i Češka - Grčka, Brazilu će za prolazak u četvrtfinale najvjerojatnije trebati pobjeda protiv SAD-a

VIDEO

Košarkaši SAD-a i Francuske plasirali su se u četvrtinale Svjetskog prvenstva u Kini i prije zadnjeg kola drugog kruga, pa je sada poznato sedam od ukupno osam četvrtfinalista.

Težak poraz Acinog Brazila od Češke, Australija u četvrtfinalu
Težak poraz Acinog Brazila od Češke, Australija u četvrtfinalu

Amerikanci su došli i do četvrte pobjede u Kini svladavši u skupini K Grčku sa 69-53. U dvoboju s vrlo malo koševa Grci su postigli samo 53 poena, imali su katastrofalan šut od 14-39, a slobodna bacanja svega 40 posto. Nije se proslavila ni njihova najveća zvijezda Giannis Antetoukompo, koji je susret završio s 15 poena i 13 skokova, dok je SAD predvodio Kemba Walker s 15 ubačaja.  

SAD je prošao s 4-0, Češka i Brazil sada imaju po tri pobjede i poraz, a Grčka je na omjeru 2-2. Kako u posljednjem kolu igraju Brazil - SAD i Češka - Grčka, Brazilu će za prolazak u četvrtfinale najvjerojatnije trebati pobjeda protiv SAD-a jer u potencijalnom trokutu koji bi se mogao stvoriti presudio bi im težak poraz od Čeha. Ali, pokazala je Turska, pobijediti SAD i ne izgleda kao posve nemoguća misija. Ne dogodi li se, Grcima će za četvrtfinale trebati +12 protiv Češke.

Plasman u četvrtfinale u subotu je četvrtom pobjedom u isto toliko nastupa osigurala Francuska pobjedom nad Litvom sa 78-75. Francuzi su vodili cijelu utakmicu, imali su i 17 poena prednosti, da bi u samoj završnici Litvanci to stigli i prestigli te poveli s 72-70. No, do kraja su Litvanci samo promašivali i postigli svega tri koša, pa su Francuzi postigli pobjedu koja ih vodi među osam najboljih. Evan Fournier (24) i Nando de Colo (21) bili su najbolji kod Francuza, a Jonas Valančiunas najbolji kod Litve s 18 ubačaja, ali šutom 6-12.  

Australija je ranije u susretu skupine L u Nanjingu svladala Dominikansku Republiku s 82-76 (24-19, 16-19, 17-14, 25-24) i izborila četvrtfinale. Dominikanci su držali rezultatski priključak većim tijekom susreta, no Australci su sredinom posljednje četvrtine ipak pobjegli na 80-69 i do kraja susreta mirno zadržali prednost.Patty Mills je sa 19 ubačaja i devet asistencija bio najbolji kod Australije za koju je Chris Goulding dodao 15 pogodaka, dok su Eloy Vargas sa 16 i Victor Liz sa 14 koševa bili najučinkovitiji kod Dominikanske Republike.

Australija i Francuska su na vrhu a 4-0, a Litva je na 2-2, kao i Dominikanska Republika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica