Obavijesti

Sport

Komentari 603

Amerikanci razbili Srbe: Treće zlato u nizu za nedodirljivu silu

Amerikanci razbili Srbe: Treće zlato u nizu za nedodirljivu silu
2

Logično, na turnirima gdje sudjeluje SAD u košarci, male su šanse konkurentima za zlatnu medalju. Ne morate paliti kalkulator, završilo je 30 razlike za 'svemirce'. A bilo je i 40...

VIDEO

Nakon što su naši istočni susjedi Srbi uspjeli proći naše košarkaše u četvrtfinalu, brutalno su razbili favoriziranu Australiju u polufinalu čime su osigurali srebro uoči velikog olimpijskog finala protiv SAD-a.

Logično, na turnirima gdje sudjeluje SAD u košarci, male su šanse konkurentima za zlatnu medalju. Ne morate paliti kalkulator, završilo je 30 razlike za 'svemirce' konačnim rezultatom 96-66.

Ipak, Srbija se ponadala da se može nešto protiv velesile. Kroz šalu ili ne, moglo se bespućima interneta pronaći niz kreativnih uradaka. Svakako, najkreativnija je bila ova:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sumnjamo da je Kevin Durant vidio ovo, no svejedno je bio raspoložen večeras - utrpao je Srbima 30. 

Nije bilo nikakve neizvjesnosti, izuzev prve četvrtine koja je završila četiri razlike za SAD. A onda su odlučili ubaciti u višu brzinu i demonstrirati totalnu nadmoć što sugerira rezultat u drugoj četvrtini koju su Amerikanci dobili 19 razlike (33-14). 

U trećoj su apsolutni košarkaški vladari bili nešto blaži s 13 razlike (27-14) jer je slavlje zlatne medalje, treće u nizu na Igrama, moglo započeti. Zadnja četvrtina poslužila je kao poligon za razne atrakcijske finese čime su samo dodatno začinili dominantno osvojeno zlato u Riju.

Inače, ovo im je bila 15. zlatna olimpijska medalja u košarci, a jedini koji su pored Amerikanaca uspjeli osvajati zlato na Igrama su Argentina (2004. u Ateni), SSSR (1972. u Munchenu i 1988. u Seoulu) te Jugoslavija 1980. u Moskvi.

SAD - Srbija 96-66 (19-15, 33-14, 27-14, 17-23)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 603
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...