Sport

Komentari 1

Amiens i Toulouse natrag u Prvu ligu. Lyon, više sreće drugi put

Amiens i Toulouse natrag u Prvu ligu. Lyon, više sreće drugi put

Sudsko vijeće je odbilo žalbu Lyona, ali je uvažilo one Toulousea i Amienesa. Tako ćemo dakle i narednu sezonu gledati navedene klubove u elitnom rangu francuskog nogometa

'Sad će svi nastaviti igrati, samo smo mi morali sve prekinuti', jadali su se neki u Francuskoj nakon što se pandemija korona virusa smirila, a PSG je stajao na tronu francuskog nogometa. Unatoč suzama nekih navijača i čelnika Ligue 1, sve je ostalo na toj prvotnoj odluci.  Tako će uz PSG u Ligu prvaka Marseille i Rennes, a u Europsku ligu Lille, Nice i Reims.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski 'Francuz' i njegova mačka

U Ligue 2 su ispali Amiens i Toulouse, a Lyon je ostao bez europskih natjecanja. Ta tri kluba nisu zadovoljna donesenom odlukom tako da su uputila žalbu koja je stigla sve do Vrhovnog suda u Francuskoj.

Sudsko vijeće je odbilo žalbu Lyona, ali je uvažilo one Toulousea i Amiensa. Tako ćemo dakle i narednu sezonu gledati navedene klubove u elitnom rangu francuskog nogometa, unatoč odluci nogometnog saveza. 

To znači da će čelnici tamošnjeg nogometa morati razmotriti opciju o vrlo vjerojatnom proširenju lige za narednu sezonu.

 

Najčitaniji članci