Obavijesti

Sport

Komentari 8

Amra Peternel tek druga žena u povijesti izabrana u IO ECA-e

Amra Peternel tek druga žena u povijesti izabrana u IO ECA-e
5

Dinamo nastavlja i s kampanjom 'Fair play na tribinama', a dosad prikupljenom novčanom iznosu pridodana su tri nova iznosa. Za sada je za tu kampanju izdvojeno čak 121 tisuća kuna...

Dinamo je dobio još jednu veliku čast, Amra Peternel (članica Uprave Dinama) izabrana je u izvršni odbor ECA-e na današnjoj sjednici europskog udruženja klubova. ECA je udruga klubova koja broji blizu dvije stotine članova, osnovana je 2008. godine od strane 16 klubova među kojima je bio i Dinamo. Uz Zagrepčane, među osnivačima bili su Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Juventus, Manchester United, Bayern, Milan, Ajax.

Prvi predsjednik ECA-e bio je Karl-Heinz Rummenigge, dok je aktualni predsjednik Andrea Agnelli iz Juventusa. Amra Peternel tek je druga žena u povijesti koja je izabrana u izvršni odbor u kojem sjede sami velikani europskog nogometa. ECA je udruženje klubova koje uživa veliki respekt Uefe, ali nema autonomiju donošenja krucijalnih odluka.

Pokretanje videa ...

- Silno sam ponosna zbog ovog trenutka. Velika je čast biti izabrana u krovno operativno tijelo velike i moćne organizacije poput ECA-e koja predstavlja europske klubove i vodi ih u bolju budućnost. Dolazim iz Dinama koji je prije 11 godina bio jedan od osnivača ove organizacije, ali i kluba koji je svjetski rekorder po broju igrača koji su nastupali u finalu SP-a, a da su prošli kroz sustav kluba - kaže Amra Peternel, pa dodaje:

- I to je dokaz kako relativno mali klubovi u europskim okvirima mogu dati veliki obol europskom i svjetskom nogometu. Želim se zahvaliti svojim kolegama koji su glasali za mene i koji vjeruju da ću zastupati njihove stavove u izvršnom odboru. I ovim putem im poručujem kako ću raditi u najboljem interesu, skupa s predsjednikom Agnellijem i ostalim članovima Izvršnog odbora, da omogućim
 'malim' klubovima jednake šanse u kreiranju budućnosti nogometa.

Dinamo nastavlja i s kampanjom "Fair play na tribinama", a dosad prikupljenom novčanom iznosu pridodana su tri nova iznosa.

Jedan je iznos izdvojen nakon utakmice 3. pretkola Lige prvaka Dinamo - Ferencvaros, drugi nakon play-offa faze Lige prvaka Dinamo - Rosenborg, a treći nakon uzvratnog susreta s Norvežanima u Trondheimu. Za svaku od te tri utakmice klub je izdvojio po pet tisuća eura.

Za utakmicu Dinamo - Rosenborg pokrenut je postupak Disciplinske komisije UEFA-e, međutim razlog su blokirane stepenice i korištenje lasera na tribinama, dok na utakmici u Norveškoj nije bilo korištenja pirotehnike niti rasizma. U ovom trenutku za kampanju "Fair play na tribinama" izdvojen je iznos od ukupno 121.000 kuna.

Tijek kampanje možete pratiti na web stranici fairplay.gnkdinamo.hr.