Obavijesti

Sport

Komentari 81

Ana je učiteljica, model, ali i prvakinja svijeta u kick-boksu

Ana je učiteljica, model, ali i prvakinja svijeta u kick-boksu
3

‘DVOSTRUKI ŽIVOT’ Za vikend je Ana Znaor šesti put postala svjetska prvakinja u kick-boxingu, a već u ponedjeljak predavala je trećašima u školi kao učiteljica...

VIDEO

Danas sam ušla u razred i djeca su me dočekala pjevajući pjesmu ‘Ana je prvak svijeta’, a ja sam se suzdržavala od suza, napisala je na Facebooku Ana Znaor nakon prvog radnog dana sa šestom titulom svjetske prvakinje u kickboxingu.

U svijetu je simbol za taj sport Jean Claude van Damme, a kod nas učiteljica trećeg razreda u OŠ Malinska. Nema konkurencije u light contactu u kategoriji do 70 kg, što je dokazala i prošlog vikenda na Svjetskom prvenstvu u Dublinu.

“Od uzbuđenja sam počela trčati, a suci su mislili da bježim i kaznili me” - umalo je ostala bez prvog naslova svjetske prvakinje, ali imala je zalihu

- Bila sam u odličnoj formi, pojačali smo treninge tijekom ljeta, željela sam ovo više od ičeg drugog - rekla je lijepa Ana, koja se u kick-boxing zaljubila još kao djevojčica.

- Tata je trener u klubu u Malinskoj, jedanput me poveo sa sobom. Trebala sam samo gledati, ali sam u jednom trenutku ustala i počela raditi vježbe. Kad smo došli kući, sve sam vježbe ponovila pred mamom. Tako je počelo - ispričala nam je 26-godišnjakinja.

Osim svjetskih titula, koje su ipak vrhunac, ima i europske, više od 20 puta pobijedila je na natjecanjima Svjetskoga kupa, a u domaćoj konkurenciji ima više od 40 različitih naslova. Prvo svjetsko zlato osvojila je 2009. godine.

Djeca su oduševljena

- Bilo je to u Villachu. Sve tri runde uvjerljivo sam vodila, a sedam sekundi prije kraja od uzbuđenja sam počela trčati po tatamiju. Suci su zaustavili borbu, konzultirali se i procijenili da sam izbjegavala borbu pa su mi oduzeli bodove. Nasreću, imala sam veliku zalihu - prisjetila se Ana.

“Sestra Ela je tanašna, ali sve je bolja i vidim sebe u njoj. Jako sam ponosna” - i 13 godina mlađa sestra bavi se kickboxingom i vrlo je uspješna

U OŠ Malinska, u kojoj je pripravnica, njena majka također je učiteljica, a otac profesor likovnog. Učenici su joj najveći navijači.

- Prije dvije godine prvi sam im put rekla čime se još bavim, pokazala sam im medalju, pehar, fotografije... Bili su oduševljeni. Nakon toga sam i demonstrirala neke vježbe, a najviše im se svidjelo udaranje po vreći.

Malo starija od Aninih učenika sestra je Ela (13) koja je krenula njenim stopama. I ona već ima medalje sa svjetskih natjecanja u svojim dobnim kategorijama.

Pazi gdje su ti ruke...

- U početku sam bila skeptična prema Eli jer je tanašna i ne izgleda opasno. Ali sve je bolja. Sad vidim sebe u njoj i jako sam ponosna.

Iako je u svojem sportu svjetska klasa, vještine ne koristi u privatne svrhe.

“Radila sam demonstraciju za djecu u školi, svidjelo im se udaranje vreće” - pokazivala je i tehnike samoobrane, borbu sa zamišljenim protivnikom...

- Nikad se nisam potukla vani, ali jedanput me neki dečko u autobusu uhvatio za stražnjicu, pa sam ga udarila nogom. Onda me više nije dirao.

Osim što je vrhunska sportašica i učiteljica, Znaor se okušala i u manekenstvu, na modnoj manifestaciji Riječke stepenice.

- Javila mi se Ivana Delač, bivša hrvatska Miss Universe, svake godine zovu poznate Riječane. Nosila sam dizajnersku haljinu Marijane Hero. Bilo mi je zanimljivo i ponovila bih to - zaključila je lijepa učiteljica, koja se, poput mnogih Hrvata u manjim sportovima, muči sa sponzorima, ali uvijek može računati na pomoć općine Malinska i grada Rijeke, a i na poticaj Vlade za svjetsko zlato u iznosu od 30.000 kuna.

Goran Kovačić/PIXSELL

HOD PO PISTI Okušala se i kao manekenka na modnoj manifestaciji Riječke stepenice

Ana Znaor/Facebook

DAR ZA PRVAKINJU Nakon povratka sa SP-a u Dublinu u školu, učenici su Anu iznenadili tortom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu