Obavijesti

Sport

Komentari 8

Andrij Ševčenko: Majstor golfa i biljara, tip koji mora pobijediti

Andrij Ševčenko: Majstor golfa i biljara, tip koji mora pobijediti
5

NIŠTA BEZ PALICA Zbog njega su na pripreme nosili palice za golf. Sjajno igra, a majstor je i u biljaru. Taj baš ne voli gubiti, kaže Ognjen Vukojević. Četiri godine igrao je s ukrajinskim izbornikom

VIDEO

On je ikona. Ne samo u Kijevu i Ukrajini nego u cijeloj Europi. Sjećam se naših gostovanja u Ligi prvaka. Kamo god bismo došli, moglo se čuti ‘grande, grande’. Ševčenko je baš veličina, rekao nam je Ognjen Vukojević, koji danas nosi dres bečke Austrije.

S ukrajinskim izbornikom igrao je četiri godine u kijevskom Dinamu. Andrij Ševčenko tad je baš završavao svoju bogatu igračku karijeru. Vukojeviću je ostao u sjajnom sjećanju.

- Često smo se družili izvan terena, uvijek je raspoložen za šalu - kaže Vukojević i nastavlja:

- Andrij je baš pravi pozitivac. Bio je velik autoritet za sve nas, kako na terenu, tako i izvan njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije on bio majstor samo na nogometnom terenu, otkriva nam njegov bivši suigrač.

- Sjećam se da su se na pripreme zbog njega uvijek posebno nosile palice za golf. Sjajno igra golf, baš je majstor, ali izvrsno mu ide i biljar. Uvijek je morao biti pobjednik. Taj baš nije volio gubiti - kaže nam Vukojević, koji smatra kako će Ukrajina pod njegovim vodstvom biti puno bolja nego na Europskom prvenstvu.

Podsjetimo, Ukrajinci su u Francuskoj ispali u skupini pa je reprezentaciju nakon tog neuspjeha preuzeo legendarni Ševa.

- Vidi se da je to sad puno ozbiljnije. On je svojim dolaskom na klupu donio taj europski štih. Neke su se stvari jako promijenile. Primjerice, zatvorio je sve treninge reprezentacije. Svojim će autoritetom i znanjem sigurno moći puno pomoći ovoj momčadi. Bit će vrlo opasni za nas - uvjeren je Ognjen Vukojević.

Ševčenko je za reprezentaciju igrao drugih 17 godina. Zabio je 48 golova u 111 utakmica. Pamtimo njegov gol u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998. godine.

Tad nas je šokirao u Kijevu, ali je Ukrajince kasnije, nasreću, ohladio Alen Bokšić. Zabio nam je i u Maksimiru 2009. godine. Za “kockaste” je bio opasan kao igrač, valjda neće biti takav kao izbornik.

Neka put do Svjetskog prvenstva traži kroz dodatne kvalifikacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet