Sport

Komentari 176

Anketa: Treba li Oršić na Euro?

Anketa: Treba li Oršić na Euro?

Dinamu je ove sezone izravno donio devet bodova, jedini je igrač koji ne oscilira nego je u svakoj utakmici među najboljima. O velikom transferu više ne mašta, ali o velikom natjecanju i te kako...

Ove sezone zabio je u svim natjecanjima 12 golova, od čega deset dok je rezultat "bio živ", a izravno je donio bodove protiv Varaždina, Hajduka i Osijeka. Njih devet. Mario Gavranović zabio je više golova u HNL-u (12, a Oršić 11), ali donio je izravno četiri boda.

Mislav Oršić, o njemu je riječ, uživa u Zagrebu, otkako se vratio u Dinamo igra nogomet života. Prije nekoliko je dana dobio i drugog sina, sad je potpisao i novi ugovor, s 28 godina više ne očekuje transfer u top klubove liga petice... Ali jedan je san i te kako dohvatljiv. Veliko natjecanje.

Da, zabijao je golove u hrvatskoj, korejskoj, slovenskoj, kineskoj i mladoj talijanskoj ligi (Primavera), hrvatskom i korejskom Kupu, europskoj i azijskoj Ligi prvaka i Europskoj ligi, ali nije za reprezentaciju. Još nije. Ima pet nastupa.

S pravom se Oršić nada da će dobiti šansu na proljeće i da će ga Zlatko Dalić uvrstiti na popis za Euro. Jer jedini je, uz Livakovića, igrač Dinama koji ove sezone ne oscilira već je u svakoj utakmici među najboljima.

Po logici 2+2 (dva desna i dva lijeva krila), mjesta ima, uz Perišića, Rebića i Brekala. Eh sad, drugi je problem što su zbog velike konkurencije nerijetko na krilu završavali i Kramarić i Pašalić, jer su jednostavno predobri, a na njihovoj je prirodnoj poziciji netko - još bolji. Blagodat i brige izbornika...

- Nekad se iznenadim kako dobro pucam. Ne možeš uvijek ciljati same rašlje. Lovre (golman Hajduka Kalinić, op.a.) mi je rekao: "Zašto si baš danas zabio?", haha. Pogledao sam snimku, koliko su me puta samo tagirali na Instagramu... - pričao nam je nakon što je srušio Hajduk pa nastavio:

- Koji mi je najdraži gol? Pa možda ovi protiv Hajduka. Tajna? Uvijek sam na igralištu u Španskom pucao izvana, punom unutarnjom i gađaš. Volio sam udarce iz daljine i sad se to vraća.

Ali o reprezentaciji i Euru je realan i suzdržan:

- Ne razmišljam o tome. Na mojoj poziciji još su tri lijeva krila, ja bih bio četvrto. Možda nema smisla razmišljati o tome. Samo radim svoj posao.

Pa, treba li hrvatskoj reprezentaciji Mislav Oršić?

Glasajte u anketi 24sata:

Najčitaniji članci