Sport

Komentari 17

Ante Čačić: Ovo je urnebesan rezultat, promocija Hrvatske...

Ante Čačić: Ovo je urnebesan rezultat, promocija Hrvatske...

Ne postoji nijedna zemlja koja ne zna gdje je Hrvatska. Svaki naš čovjek diljem zemaljske kugle je danas snažniji i moćniji. Igrači su napravili nevjerojatnu promociju Hrvatske, rekao je Čačić

Moramo biti sretni i ponosni što je Hrvatska viceprvak svijeta. Danas je Hrvatska odigrala možda i najbolje otvaranje utakmice, no na našu nesreću sve što je išlo prema golu je ušlo u njega, rekao je Ante Čačić za Novu TV

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije zahvalio je svima koji su doprinijeli ovom uspjehu:

- Ovo je urnebesan rezultat - ustvrdio je Čačić.

Svjestan je i da je Francuska imala nešto teže protivnike do finala, ali da je Hrvatska bila potrošenija zbog tri produžetka. Istaknuo je i značaj ovog rezultata za našu zemlju:

- Ne postoji nijedna zemlja koja ne zna gdje je Hrvatska. Svaki naš čovjek diljem zemaljske kugle je danas snažniji i moćniji. Igrači su napravili nevjerojatnu promociju Hrvatske. Krajnje je vrijeme da naši političari shvate koliko sport tome može doprinijeti.

Posebno je čestitao izborniku Zlatku Daliću i rekao da je ova generacija zaslužila takav uspjeh.

Finale između Hrvatske i Francuske komentirao je i Ćiro Blažević, koji je prije 20 godina Vatrene vodio do bronce:

- Ovo je njihov najveći uspjeh - jedinstvo Hrvatske. Svi dišemo kao jedno. Mi smo izgubili, ali smo puno dobili. Milijunski auditorij je shvatio da Hrvatska nije slabija, ona je jednako kao i Francuska zaslužila  biti šampion. Dobili smo puno simpatija i još više afirmirali ovu malu zemlju kao jednu sportsku i džentlmensku naciju. Tužan sam jer je sve moglo biti drugačije. Naši dečki su naši heroji i oni i Dalić su zaslužili da im se naklonimo do poda - rekao je Ćiro.

VIDI OVO! Koliko si dobro pratio FINALE SP-a u Rusiji?

Najčitaniji članci