Obavijesti

Sport

Komentari 0

Antun Vrdoljak: Ne lomite koplja na Ivi Karloviću!

Antun Vrdoljak: Ne lomite koplja na Ivi Karloviću!
1

Antun Vrdoljak, član MOO-a, komentira “slučaj Karlović” i ističe kako je u našem sportu sve veći problem značaj novca u odnosu na patriotizam

VIDEO

Znate, najlakše je prebacivati loptu na stranu najslabijeg. Najlakše je optuživati Karlovića iako bi se oni u Hrvatskom teniskom savezu trebali pitati što se tu doista dogodilo. Jer Karlović nije odbio nastupiti za Hrvatsku, on je samo postavio uvjete, izjavio je Antun Vrdoljak, član Međunarodnog olimpijskog odbora.
Proslavljeni 76-godišnji redatelj mogao bi svoj 13. cjelovečernji film posvetiti upravo sagi o Karloviću. Brojni zapleti radnje u slučaju najvišeg tenisača svijeta i te kako mogu konkurirati i slavnim “Glembajevima”.
- Kad smo osvojili Davis Cup s Ljubičićem i Ančićem, nismo postavljali pitanje trećeg igrača. Onda se to nije činilo važnim. Međutim, ubrzo se pokazalo da je iznimno važno. Negdje je puknula komunikacija i ne treba lomiti koplja nad Karlovićem - rekao je bivši predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora.
Nekadašnji ravnatelj HRT-a, međutim, ne podržava nenastupanje za reprezentaciju.
- Domovina je svetinja, zastava je svetinja. I svatko bi trebao nastupati za svoju državu. Ali treba detaljno proučiti gdje je korijen ovog problema - temperamentan je bio Vrdoljak, koji ne vjeruje da će Karlović mimo HOO-a izboriti Olimpijske igre:
- Tu su stvari jasne. Olimpijski odbor prijavljuje sportaše i mogu ga izbaciti s popisa. Tako da tu Karlović ne može ništa.
Bivši HDZ-ov političar vjeruje da će istina isplivati na površinu.
- Tko je bio u pravu nekad se sazna za pet godina. To je vrlo kompleksno pitanje. Sportaši su isto ljudi, oni su isto tako različiti i ne razgovara se sa svakim jednako. Ako postavimo kriterije da se nastup plaća, pitanje je pogodbe onih koji primaju novce. Nažalost, na prvome mjestu je plaćanje, a ne patriotizam. I to je naš najveći problem u našemu sportu - zaključio je Antun Vrdoljak, član MOO-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka