Obavijesti

Sport

Komentari 0

Anzulović: Između Radoševića i Rozića problema više nema

Anzulović: Između Radoševića i Rozića problema više nema
1

Cibona je već godinu i pol u financijskoj krizi i to se osjeća na parketu. Zato ništa ne mogu garantirati u ovoj sezoni, kaže novi trener Cibone Dražen Anzulović

VIDEO

24sata: Koja je razlika između Dražena Anzulovića koji je otišao iz Cibone 2007. i današnjeg?

Razlika je neusporediva. U trenerskom poslu svakim si danom iskusniji, bolje procjenjuješ situaciju... Nikad nisam prestao učiti, pratim zbivanja u europskoj košarci, što je normalan proces za trenera koji želi ulagati u sebe.

24sata: Tijekom sezone pregovarali ste i sa Zagrebom. Gdje je zapelo?

S pregovora sam otišao s dogovorom, a idućeg dana taj se dogovor počeo mijenjati. Tražio sam novi sastanak, ali do njega nije došlo. Sve što smo dogovorili odjednom je postalo problem.

24sata: Zašto ste se vratili u Cibonu i što očekujete od sezone?

Došao sam jer mislim da Cibona može funkcionirati samo s Gradom. Niti jedan sportski kolektiv u hrvatskim okvirima ne može djelovati bez društvene pomoći. Privukla me ta ideja, razgovori s predsjednikom Lovrićem i gradonačelnikova potpora. Uz njihovu volju i sponzore koje Cibona mora pronaći možemo ići prema najvišim ciljevima. No ove sezone nema imperativa. S obzirom na situaciju u koju sam došao, ne mogu ništa garantirati osim da ću izvući maksimum iz ove momčadi.

24sata: Kako ste reagirali nakon prvog treninga s momčadi?

S nekim sam igračima radio i prije, pa znam koliko su kila imali. Šokirao sam se težinom nekih usred sezone. No ne bih rekao da je momčad fizički nespremna. Jedna je skupina igrača iscrpljena zbog ritma utakmica i tankoga kadra, a druga se tek oporavila od ozljeda i zato je nespremna.

24sata: Na čemu ste najviše radili u prva dva tjedna mandata?

Na psihologiji. Momčad je bila dosta poljuljana, što je normalno jer svi su tu mladi momci. Međutim, puno sam razgovarao s njima i shvatio da su svi maksimalno ‘unutra’ i da pokušavaju doći na razinu koju svi želimo.

24sata: Koliko Giriček znači ovoj momčadi i koja je njegova uloga?

Ako je igrač prošao velik dio karijere, ne priznajem da je došao pomoći. Nema on tu što pomoći nego donijeti određenu kvalitetu, kao i svaki drugi igrač. Njegovo znanje i iskustvo neprocjenjivi su za ovu mladu momčad, što se vidjelo u pobjedama protiv Širokog i Cedevite. No svjesni smo da fizički nije na potrebnoj razini, a svjestan je toga i on. Vrlo je pozitivan i uživa u situaciji u Ciboni.

24sata: Nakon godine neigranja vratio se i Marin Rozić. Ima li još problema s Radoševićem?

Prvo, on je sve u karijeri napravio voljom i željom. Impuls koji daje momčadi vrlo je bitan, ali on još nije ni na 50 posto svojih mogućnosti. Što se tiče Radoševića, tu priču treba zaboraviti. S obojicom sam otvoreno razgovarao i rekao im da moraju koegzistirati u momčadi jer košarka je kolektivni sport. Očekujem da se odgovorno i profesionalno ponašaju. Zasad se čini da nema nikakvih problema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica