Obavijesti

Sport

Komentari 166

Apel igrača Dinama: Ne želimo takve navijače na utakmicama!

Apel igrača Dinama: Ne želimo takve navijače na utakmicama!
1

Ponašanje huligana kojemu smo opet svjedočili tijekom utakmice Dinama prelazi sve granice sportskog, pa i ljudskog ponašanja, stoji u priopćenju igrača 'modrih'

VIDEO

Potaknuti vrijeđanjem od strane nekolicine navijača Dinama na pripremnoj utakmici 'modrih' protiv Helsingborgsa u Portugalu, igrači Dinama su u apelu preko službene stranice kluba izrazili negodovanje povodom spomenutog incidenta.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ponašanje huligana kojemu smo opet svjedočili tijekom utakmice Dinama prelazi sve granice sportskog, pa i ljudskog ponašanja. Uvrede koje smo tijekom cijele utakmice slušali, a koje nemaju veze sa sportom, rezultatom ili načinom igre, su uistinu gnusne. Također, uvrede na nacionalnoj i(li) rasnoj osnovi prema bilo kojem našem suigraču su nedopustive na jednom civiliziranom sportskom događaju. Ovim putem tražimo od mjerodavnih institucija da javno osude spomenute uvrede, jer ignoriranjem takvog ponašanja cijelo naše društvo prešutno odobrava nastavak primitivnog ponašanja koje je za svaku javnu osudu, pa i odgovarajuće sankcioniranje.

Svlačionica je kao obitelj i uvreda jednom od nas uvreda je svima nama. Navijač koji svake godine kupi godišnju ulaznicu i novi dres ima pravo zviždati ako nije zadovoljan igrom, no gnusne uvrede kakve mi doživljavamo od strane grupice huligana, od kojih nitko nema ni dres Dinama ni neko drugo obilježje kluba, zaista prelaze svaku granicu. Naravno da pravi navijači nikada ne bi tako vrijeđali igrače kluba koji vole i koji im je svetinja. Izražavanje nezadovoljstva igrom ili zalaganjem je potpuno normalno, ali ovo što se nama događa zaista nema veze sa sportom.

Kako je moguće da desetak ljudi tijekom cijele utakmice odvratnim uvredama na osobni račun vrijeđa igrače i nakon toga, iako vrlo lako uočeni i prepoznati, mirno odu kući te se vrate sljedeći vikend i sve krene ispočetka? Na nedavnoj utakmici Liverpoola i Manchester Uniteda jedan je gledatelj imao rasistički ispad te je uhićen i vjerojatno više nikad neće moći doći na stadion. Logično je zapitati se - zašto tako nije kod nas?

Ne želimo takve ljude na našim utakmicama! Ne želimo da nas slijede preko pola Europe da bi izvikivali ovako sramotne uvrede. Dinamo kao klub te grad Zagreb i država koju predstavljamo su nešto puno više od svih nas i ne zaslužuju da se njihovo ime blati ovakvim ponašanjem. To nisu navijači i apeliramo da ih se u medijima tako ne naziva.

Neka se maknu od Dinama, neka se maknu što dalje od sportskih arena jer takvi jesu i uvijek će biti oštri kamen u cipeli svih nas koji se borimo za poštenu igru i što bolje rezultate, kao i onima koji sport prate zbog sporta i koji se tuguju ili raduju zbog rezultata kluba koji istinski vole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili