Obavijesti

Sport

Komentari 72

Čile razbio Meksiko 7-0! Messi je izjednačio Batistutin rekord

Čile razbio Meksiko 7-0! Messi je izjednačio Batistutin rekord
1

Messi je u 60. minuti zabio svoj 54. gol za Argentinsku nogometnu reprezentaciju. Ovim golom izjednačio se s Batistutom na prvom mjestu liste najboljih strijelaca Argentine u povijesti

VIDEO

Kakav dan na Copi Americi! Poznati su i svi polufinalisti nakon što su poslije Kolumbije i SAD-a dalje prošli Argentina i Čile. Argentinci su uvjerljivo slavili protiv Venezuele 4-1 dok je branitelj naslova Čile ponizio Meksiko 7-0.

Messi izjednačio rekord Batistute

Leo Messi je zabio jedan i stvorio šansu za dva gola te odveo Argentinu u polufinale Copa Americe gdje će igrati protiv domaćina SAD-a. Prvo je u 8. minuti poslao jednu prekrasnu loptu na Higuaina, koji sjajnim 'kilerskim' instinktom šalje loptu iza leđa Hernandeza. 

Zatim je El Pipito ukrao jednu loptu neopreznoj venezuelanskoj obrani i zabio za 2-0 u 28. minuti dok je Messi u 60. zabio svoj 54. gol za Argentinsku nogometnu reprezentaciju. Ovim golom izjednačio se s Batistutom na prvom mjestu liste najboljih strijelaca Argentine u povijesti.

- Lijepo je izjednačiti Batistutin rekord, ali koncentrirani smo na osvajanje Cope Americe. Ono što smo dosad napravili bilo je dobro i na dobrom smo putu. Dižemo se iz utakmice u utakmicu te samo tako trebamo nastaviti - rekao je Messi.

Mogla je Venezuela i smanjiti vodstvo Argentine pri rezultatu 2-0, ali je argentinski golman Sergio Romero nadmudrio izvođača Seijasa. Romero se ovom obranom iskupio svojim suigračima jer je upravo on skrivio penal nešto ranije.

Do kraja je u igru ušao i krilni napadač/veznjak Tottenhama Erik Lamela, koji se također upisao na listu strijelaca u 71. minuti. Utješni gol za Venezuelu zabio je WBA-ov Jose Salomon Rondon u 70. minuti.

Čileanski stroj na Vargasov pogon

Bio je ovo show samo jednog čovjeka i samo jedne momčadi. Fenomenalni Čile je na krilima raspoloženog Eduarda Vargasa koji je, usput rečeno, utrpao četiri komada, razbio Meksiko 7-0. Edson Puch zabio je dva, a Alexis Sanchez jedan uz dvije asistencije.

Sjajan je ovo debi na nekom natjecanju za Juana Antonija Pizzija, koji je zamijenio Jorgea Sampaolija na klupi Čilea (Sampaoli je otišao u Sevillu). Njegova momčad se doslovno poigrala s uvijek opasnim Meksikancima, ali kad te ne ide onda te ne ide.

Naznaku da bi se stvari mogle kretati tim tokom pokazao je Vargas već nakon 10 minuta utakmice, za vrijeme kojih je dva puta sjajno zaprijetio Ochoi. No onda je Puch otvorio mrežu Meksikanaca u 16. minuti. Nakon njega su zabijali Vargas (44', 52', 57', 74') i Sanchez (49'), da bi Puch zatvorio mrežu Meksika golom u 87. minuti. Ovo je tek četvrti put od 1993. godine da je neka momčad zabila sedam golova na jednoj utakmici Cope, a s ova četiri gola Vargas je preuzeo ulogu najboljeg strijelca prvenstva sa 6 golova ispred Messija (4).

Čile je branitelj naslova i dosad je pokazao sjajnu igru. Onakvu kakvu treba imati prvak. No hoće li to biti dovoljno za plasman u finale?

Rezultati četvrtfinala Cope Americe:

*podebljano su označeni polufinalisti Cope

  • SAD - Ekvador 2-1
  • Peru - Kolumbija 0-1 (nakon penala)
  • Argentina - Venezuela 4-1
  • Meksiko - Čile 0-7

Parovi polufinala Cope Americe:

  • SAD - Argentina (22. lipnja)
  • Kolumbija - Čile (23. lipnja)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'