Obavijesti

Sport

Komentari 3

Argentinci žele nastaviti s nogometom: Ukidaju kornere?

Argentinci žele nastaviti s nogometom: Ukidaju kornere?
1

Argentinci žele nastaviti s nogometom, ali uz neka nova pravila. Ukinuli bi kornere i slobodne udarce kako bi izbjegli gužve u kaznenim prostorima misleći kako će na taj način spriječiti širenje virusa...

VIDEO

U posljednjih mjesec dana život na zemlji potpuno je stao, a samim time prekinuta su i brojna sportska natjecanja. Bjelorusi su jedini u Europi koji se i dalje natječu, a ako ste baš željni sporta, možete recimo pratiti utakmice iz Nikaragve ili Burundija.

Argentinci i Brazilci su do posljednjeg trenutka odbijali prekinuti prvenstvo, ali kada se situacija oko korona virusa pogoršala, bili su primorani obustaviti sva nogometna natjecanja. Igrači su u izolacijama i ne treniraju već neko vrijeme, ali Argentinci očito ne mogu izdržati bez nogometa.

Pa tako su došli na suludu ideju. Naime, nastavili bi s utakmica, ali uz to bi uveli nova pravila. Ukinuli bi kornere i slobodne udarce kako bi izbjegli gužve u kaznenim prostorima misleći kako će na taj način spriječiti širenje virusa. I da, argentinski nogometni savez je poprilično ozbiljan što se tiče ovog prijedloga.

Ali nisu mislili na sve prepreke. Što kada igrači naprave prekršaje, kako će se to izvesti? Ili suci jednostavno neće niti svirati prekršaje? Što s penalima? Možda će uvesti pucanje s centra na prazan gol.

Ako se već vode logikom da zaštite igrače, onda će igrači očito morati nositi maske i rukavice jer u nogometu su, gle čuda, dueli uobičajeni. 

Copa Libertadores - Semi Final - Second Leg - Boca Juniors v River Plate

Voditeljica je na jednoj argentinskoj televiziji predstavila taj prijedlog i ostala frapirana.

- Pa kako oni to misle izvesti? - kratko je prokomentirala. 

Ove ideje podsjećaju nas i na one famozne Uefine srebrne golove. Ta ideja zaživjela je 2004., ali ubrzo je i umrla jer nije imala veze s vezom. Ili na onu legendarnu utakmicu Barbadosa i Grenade u Karipskom kupu 1994. godine. Neka pametna glava dosjetila se da bi bilo dobro da se produžeci igraju u skupinama u slučaju neriješenih rezultata. U tim produžecima zlatni gol bi odlučio pobjednika, a on bi vrijedio dva gola?!?!?

Ako je voditeljica ostala frapirana, kako će tek na ovo reagirati igrači koji će i morati slijediti ova suluda pravila. Dakako, utakmice bi se igrale pred praznim tribinama, a pravo pitanje je i kome je potreban ovaj besmisleni igrokaz. Novac ili samo ljubav prema nogometu? Prije bismo rekli da je riječ o ovome prvome.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače