Obavijesti

Sport

Komentari 5

Arsene Wenger: Navijači su me povrijedili; novog šefa ne biram

Arsene Wenger: Navijači su me povrijedili; novog šefa ne biram
1

Arsene Wenger u svom osvrtu na napuštanje klupe Arsenala nakon 22 godine ističe da vjeruje da ostavlja klub u dobrom stanju i da su ga navijači svojim ponašanjem jako povrijedili

VIDEO

Arsene Wenger (68) u petak je šokirao javnost svojom odlukom da napušta klupu Arsenala, na kojoj je proveo čak 22 godine. Nakon utakmice protiv West Ham Uniteda, koju je njegov klub sigurno dobio rezultatom 4-1, zahvaljujući golovima Monreala, Ramseya i Lacazettea, Francuz se osvrnuo na prošlotjedna događanja. 

Wenger je istaknuo da neće imati glas u odabiru svog nasljednika, piše Daily Mirror:

- Ne. Mislim da je najvažnija stvar u klubu da se svako drži svog posla. Moj posao je da brinem o rezultatu, financijama, transferima - i to i radim.

Nema iskustva? Pa što onda?! Henry želi zamijeniti Wengera
Nema iskustva? Pa što onda?! Henry želi zamijeniti Wengera

Osim što neće sudjelovati u odabiru novog trenera, odbio je i objasniti zašto je odlučio sada otići, jer ugovor mu traje još godinu dana:

- Odlučio sam. Nije vrijeme da pričam o razlozima. O tome ću nekad kasnije.

S obzirom da se nitko nije izjasnio u vezi detalja, nastavljaju se nagađanja o tome je li riječ o Wengerovoj odluci ili ga je netko drugi 'potjerao'. Ipak, uskoro bivši šef 'Topnika' otkrio je kako je uspijevao u zadnje vrijeme ostati miran unatoč kritikama navijača na njegov račun:

- Ja sam sretan kad su navijači sretni. Spreman sam pretrpjeti kako bi oni bili sretni. Svaka odluka koju sam donio u ovih 22 godine bila je za dobrobit Arsenala. Vjerujem da ću klub ostaviti u veoma snažnoj poziciji.

Wenger je na trening dolazio biciklom, propustio je Modrića
Wenger je na trening dolazio biciklom, propustio je Modrića

Ipak, Wenger se nije suzdržao od komentiranja nesloge i ljutnje među navijačima proteklih godina: 

- Naši navijači svojim ponašanjem nisu doprinijeli jedinstvu u klubu, kakvo ja želim, i to me povrijedilo. Slika kluba kakva je prezentirana, nije onakva kakvu ja želim.

Od Wengerove odluke, koju je razglasio u petak, očekivalo se da će vratiti navijače na tribine, nakon nekoliko tjedana apatije i praznih sjedala na domaćim utakmicama. Umjesto punog stadiona, na utakmici protiv West Hama, predzadnjoj domaćoj u prvenstvu, opet su se mogla vidjeti prazna mjesta

Kada su ga pitali o njegovom lošem odnosu s navijačima Arsenala proteklih godina, Wenger je izjavio da te kritike nije uzimao osobno, ali osvrnuo se na neravnotežu u tome kako su se prema njemu odnosili:

- Više ne moram umrijeti... osim malo humora, htio bih zahvaliti svima koji su bili imalo ljubazni prema meni. Definitivno sam dobio više pohvala nego što sam zaslužio. A možda i previše kriticizma.

Merci, Arsene! Wenger objavio: Odlazim na kraju ove sezone!
Merci, Arsene! Wenger objavio: Odlazim na kraju ove sezone!

Wenger će vrlo vjerojatno ostati 'polarizirajuća figura' mnogih koji su povezani s Arsenalom. Neki će ga pamtiti kao pionira koji se čvrsto predao atraktivnom nogometu i tako transformirao klub te po njegovom zlatnom periodu od 1998. do 2006.

Za mnoge druge, 68-godišnjak će ostati trener koji je izgubio svoj put i neuspješno napredovao s vremenom. Taj neuspjeh doveo je do oskudnog perioda od 2005. godine te čak niti tri osvojena FA kupa u zadnje četiri godine nisu bili dovoljni za iskupljenje u očima mnogih.

Sve u svemu, poštovanje bi trebala biti prevladavajuća tema s obje strane ove rasprave, s obzirom da se povlači najveća ikona u povijesti ovog kluba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu