Sport

Komentari 1

Dinamo protiv prvaka Italije: Atalanta sa strašnim talentima

Dinamo protiv prvaka Italije: Atalanta sa strašnim talentima

Dinamo je prošle sezone stigao do četvrtfinala juniorske Lige prvaka, pa nesretno nakon penala ispao od Chelseaja, no ove godine mlade nade hrvatskog prvaka igraju u grupnoj fazi Lige prvaka

Dinamo danas od 15 sati kreće u još jednu juniorsku Ligu prvaka, prvi suparnik 'modrih' bit će Atalanta. Ove godine Zagrepčani se nalaze u grupnoj fazi elitnog natjecanja (ista skupina kao i kod seniora), dok su mlade nade Dinama prošle sezone do četvrtfinala stigli kroz nokaut utakmice u kojima su bili bolji od Viitorula i Astane, pa moskovskog Lokomotiva.

- Stigla je smjena generacije, tu više nema Horkaša, Ćužea i Gjire koji su prošle godine bili ključni pojedinci u našem putu do četvrtfinala. No, opet velika većina ovih igrača i prošle je godine osjetila Uefinu Ligu mladih, pa se veselimo novim izazovima u kojima želimo ponoviti uspješne partije kao lani - kaže trener Dinama Igor Jovićević, pa dodaje:

- Od samog početka moramo se i drugačije postaviti, ovo je maratonski sustav, tu prva utakmica ne odlučuje baš o ničemu. A sjećam se, lani nam je bilo važno zabiti gol u gostima. Sve se mijenja, ali vjerujem kako ćemo se lako prebaciti na ovaj sustav natjecanja, pa da ćemo ponovo cijeloj Europi dokazati kako se radi u Dinamu.

Atalanta ima najjači omladinski pogon

Atalanta je težak suparnik na otvaranju Uefine Lige mladih, riječ je o prvacima Italije u juniorskoj konkurenciji...

- Ma svi nogometni eksperti znaju kako se radi u Atalanti, njihov omladinski pogon je najjači u Italiji što pokazuju i rezultati. Oni u juniorskoj momčadi imaju velik broj stranaca, a tu je i jedan 'mali' Traore koji je 'svjetsko čudo'. Riječ je o igraču iz Obale Bjelokosti, rođen je 2002. godine i stvarno na meti svih europskih velikana.

Ove godine u juniorskoj Ligi prvaka mogu nastupati dječaci rođeni 1. siječnja 2001. godine i mlađi, no svaki klub među 40 prijavljenih igrača može prijaviti i petoricu igrača rođenih 2000. godine. No, za svaku utakmicu samo trojica mogu biti u kadru. A Igor Jovićević danas će od tih 'starijih' na raspolaganju imati Bartola Franjića, Josipa Šutala i Leona Šipoša...

Prva zvijezda ove momčadi i dalje je Antonio Marin, a seniorske pripreme (zimske ili ljetne) s prvom momčadi još su prošli Franjić, Šutalo, Gvardiol, te mladi vratar Josipović. A od 'starih lica', igrača koji su prošle godine igrali juniorsku Ligu prvaka tu su još Hrvoj, Jelenić, Julardžija, Šipoš...

Dinamovi navijači ove će sezone imati priliku na djelu gledati i neke nove nade hrvatskog prvaka, maksimirskoj publici već danas će se predstaviti i Jurišić, Krizmanić, Janković..

Najčitaniji članci