Obavijesti

Sport

Komentari 1

ATP i WTA Miami: Porazi Ive Karlovića i naše Petre Martić

ATP i WTA Miami: Porazi Ive Karlovića i naše Petre Martić
1

Hrvatski je tenis na ATP-ovu odnosno WTA-ovu turniru u Miamiju ostao samo na dvama predstavnicima, Čiliću i Dodigu. Ivo Karlović i Petra Matrić su ispali u 1. kolu

VIDEO

Ivo Karlović u dvoboju prvog kola muškog turnira izgubio je od Nijemca Floriana Mayera 6-4, 7-6(6), dok je Petra Martić, koja je u turnir, baš kao i Karlović, ušla s pozivnicom organizatora, ispala od Ruskinje Marije Šarapove s uvjerljivih 6-3, 6-2.

Mayer, 39. tenisač na ATP-ovoj ljestvici, dokazao je da Nijemci ove godine ne leže visokom Hrvatu, 153. tenisaču svijeta. Nakon što je u Davis Cup dvoboju posrnuo od Philippa Petzschnera, izgubio je Karlović sada na Floridi i prvi meč koji je u karijeri igrao protiv Mayera. Trajalo je samo 74.5 minute, a publika je vidjela samo jedan break u meču, i to u prvom setu. Karlović, za razliku od prošlog tjedna, kada je izvanredno reternirao u Indian Wellsu, nije protiv Mayera došao niti do jedne break-lopte. Štoviše, osvojio je svega osam poena (od 57) na Mayerovu servisu, manje od jednog poena po Nijemčevu servis-gemu u prosjeku.

Protivnika je u drugom kolu muškog turnira, koji se igra na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 3.645 milijuna dolara, doznao Marin Čilić, 18. nositelj turnira. Igrat će protiv Srbina Janka Tipsarevića, pobjednika nad Nizozemcem Robinom Haaseom i 44. tenisača svijeta. Čilić (20.) je pobijedio Tipsarevića u svih pet dosad igranih uzajamnih dvoboja.Nikakvih izgleda protiv Marije Šarapove, 13. igračice svijeta, nije imala Petra Martić (106.) u prvom kolu ženskog turnira. U njihovu prvome međusobnom ogledu Ruskinja je slavila 6-3, 6-2 pobjedu nakon samo 67 minuta igre.

Šarapova je u Miamiju zaigrala prvi put nakon 2007. godine. Posljednja je tri turnira propuštala zbog ozljeda. Prije je, 2005. i 2006., gubila u finalima.

Od nositeljica su u četvrtak iz turnira ispale Na Li, Aravane Rezai, Nadija Petrova, Yanina Wickmayer, Shahar Peer i Flavia Pennetta.

ATP Miami, 1. kolo:

Mayer – Karlović 6-4, 7-6(6)

Tipsarević – Haase 6-4, 7-6(5)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica