Obavijesti

Sport

Komentari 17

ATP Rim: Rafael Nadal i Novak Đoković ponovno igraju finale

ATP Rim: Rafael Nadal i Novak Đoković ponovno igraju finale
1

Španjolac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković, dvojica najboljih tenisača svijeta, igrat će u nedjelju u finalu Rima. Nadal je pobojedio Gasqueta, a Đoković Murraya...

VIDEO

Do plasmana u finale su Nadal i Đoković došli na dva potpuno različita načina. U prvom polufinalu, peterostruki pobjednik u Rimu i branitelj naslova Rafael Nadal pobijedio je 16. nositelja, Francuza Richarda Gasqueta 7-5, 6-1 nakon jednog sata i 33 minute igre. Gasquet je u prvom setu pružao odličan otpor najboljem svjetskom tenisaču, ali je Španjolac ipak u 11. gemu napravio break. Gasquet je gem kasnije propustio break-loptu kojom je mogao izboriti ulazak u tie-break. U drugom setu je Nadalov put do pobjede bio znatno lakši.

Novak Đoković je, pak, nastavio svoj niz bez poraza ove godine, svladavši u vrhunskoj teniskoj predstavi Škota Andyja Murrayja 6-1, 3-6, 7-6(2) nakon tri sata i dvije minute igre. Bio je Đoković samo dva poena udaljen od poraza, jer je Murray, servirajući za pobjedu pri vodstvu 5-4 u trećem setu, imao 30-15. No, Đoković je u tom gemu iskoristio treću break-loptu. Točnije rečeno, Murray je napravio dvostruku pogrešku...

Đoković je u prvom setu igrao gotovo bez pogreške, pa je Murray uhvatio samo jedan gem, i to na primanju servisa. Na svom je početnom udarcu Škot osvojio samo 6 poena u prvom setu.

No, od drugog seta, kada se Murray značajno podignuo, a Đoković je malo pao, razvila se ravnopravna borba. Britanac je u šestom gemu napravio break koji mu je na kraju bio dovoljan za ulazak u treći set.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A u odlučujućoj dionici, Đoković je poveo s 3-1, samo da bi Murray s tri uzastopna gema, od toga dva breaka, stigao do prednosti 4-3 i servisa. Đoković je breakom izjednačio na 4-4, ali je u sljedećem gemu opet izgubio servis. Ipak, ostao je dovoljno čvrst, te je napravio i svoj treći break u trećem setu, a u tie-breaku je bio puno bolji.

Zanimljivo da su obojica imali po 36 izravnih poena, ali je Đoković napravio 33 nepotrebne pogreške, a Murray četiri više...

Đoković je iskoristio prvu meč-loptu protiv Murrayja nekih 45 minuta prije 24. rođendana britanskog tenisača. Bio je to njihov deveti meč i šesta pobjeda srpskog tenisača. Đoković je, tako, stigao do 36. uzastopne pobjede bez ijednog poraza ove godine, a 38. uspjeha u nizu, ako računamo i dvije pobjede koje je ostvario na kraju prošle godine u finalu Davis Cupa protiv Francuske.

Đoković je pobijedio Rafaela Nadala u sva tri finala koje su njih dvojica odigrali ove sezone u finalnim mečevima na Masters 1000 turnirima, u Indian Wellsu i Miamiju na tvrdoj podlozi, te prošlog tjedna u Madridu na zemlji, što je bila i prva Đokovićeva pobjeda na crvenoj prašini protiv Španjolca u desetom pokušaju.

Nadal je nakon pobjede nad Gasquetom iskreno priznao kako bi više volio u finalu igrati protiv Andyja Murrayja. Želja mu se nije ispunila, ali će ipak u nedjelju imati jednu veliku prednost u odnosu na velikog rivala. On je svoj meč završio nekih sedam sati prije nego je to učinio Đoković, koji je usto imao i puno teži i naporniji meč.

ATP Rim, polufinale:

Nadal (1) – Gasquet (16) 7-5, 6-1

Đoković (2) – Murray (4) 6-1, 3-6, 7-6(2)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu