Sport

Komentari 1

Atraktivna atletičarka kažnjena jer nije prijavila mjesto boravka

Atraktivna atletičarka kažnjena jer nije prijavila mjesto boravka

Istetovirana i suspendirana: Naser je rođena u Nigeriji prije 22 godine, a od 2014. nastupa za Bahrein za koji je osvojila naslov svjetske prvakinje prošle godine u Dohi s trećim najboljim rezultatom u povijesti

Svjetska prvakinja na 400 metara Salwa Eid Naser, koja nastupa pod zastavom Bahreina, privremeno je suspendirana jer nije bila dostupna za provođenje dopinške kontrole, objavila je u petak Atletska jedinica za integritet (AIU).

POGLEDAJTE VIDEO:

Naser je rođena u Nigeriji prije 22 godine, a od 2014. nastupa za Bahrein za koji je osvojila naslov svjetske prvakinje prošle godine u Dohi s trećim najboljim rezultatom u povijesti (48.14 sekundi), postavši prvom reprezentativkom jedne azijske države, koja je osvojila svjetsko zlato na 400 m.

Naser je 2018. nastupila i pobijedila u utrci na 400 m na zagrebačkom atletskom mitingu, popularnom Hanžeku.

"AIU je privremeno suspendirao Salwu Eid Naser iz Bahreina zbog neprijavljenog mjesta boravka, što je prekršaj prema Antidopinškom pravilniku Svjetske Atletike", stoji u priopćenju Atletska jedinica za integritet.

Prema tom pravilniku, ako atletičar ili atletičarka u razdoblju od 12 mjeseci triput izbjegnu dopinšku kontrolu iz bilo kojeg razloga, to se smatra prekršajem za koji je minimalno propisana jednogodišnja suspenzija, a može dovesti i do dvogodišnje zabrane nastupa, ovisno o okolnostima.

Najčitaniji članci