Obavijesti

Sport

Komentari 0

Australian Open: Federer i Đoković u osmini finala...

Australian Open: Federer i Đoković u osmini finala...
1

Prvi i treći nositelj turnira lako su se obračunali sa svojim protivnicima u trećem kolu. Roger je slavio protiv A. Montanesa, a Novak protiv D. Istomina...

VIDEO

Najbolji tenisač svijeta, Švicarac Roger Federer plasirao se u osminu finala prvog Grand Slam turnira sezone pobjedom 6-3, 6-4, 6-4 protiv Španjolca Alberta Montanesa. Ukupno mu je to bila 50. pobjeda na terenima Australian Opena. Federer je u potpunosti kontrolirao meč protiv 32. igrača ATP liste, te izborio nastup među posljednjih šesnaest, uostalom kao i na svakom turniru iz Grand Slam kategorije nakon poraza u 3. kolu Roland Garrosa 2004. godine. Tri od ukupno 15 Grand Slam naslova Federer je osvojio upravo u Melbourne Parku gdje je trenutačno na omjeru pobjeda i poraza 50-7. Sljedeći će mu protivnik biti bolji iz susreta Llyetona Hewitta i Marcosa Baghdatisa.
- Osjećam se dobro, svježe i pun sam samopouzdanja. A, to je dobar osjećaj kada ulazite u drugi tjedan Grand Slam turnira - kazao je Federer nakon meča.
Još je manje problema pri ulasku u 4. kolo turnira imao treći nositelj, Srbin Novak Đoković. U meču protiv Uzbekistanca Denisa Istomina suparniku je prepustio tek pet gemova, jedan u prvome setu i po dva u preostalom dijelu meča (6-1, 6-2, 6-2). Osvajača Australian Opena iz 2008. godine u nastavku turnira očekuje susret protiv Poljaka Lukasza Kubota kojem je zbog ozljede desnoga zgloba meč i prije njegova početka predao 20. nositelj, Rus Mihail Južnij.
- S jedne strane dobro je to što nisam morao trošiti snagu, pogotovo u uvjetima koji ovdje vladaju. S druge, žao mi je što se Mihail ozlijedio - prokomentirao je najbolji plasman na Grand Slam turnirima poljski tenisač.
U dobroj je formi i Nikolaj Davidenko. Slavljem 6-0, 6-3, 6-4 protiv Juana Monaca zadržao je ovogodišnji niz pobjeda u Melbourneu bez izgubljenoga seta, te ga sada očekuje ogled protiv devetog nositelja Fernanda Verdasca kojem je pri 6-1 na ulasku u drugi set meč predao Austrijanac Stefan Koubek.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu