Obavijesti

Sport

Komentari 32

Na Igrama je imala strategiju 'nemoj pasti' i bila je - zadnja

Na Igrama je imala strategiju 'nemoj pasti' i bila je - zadnja
1

Swaney je, poput rekreativke, jedva skijala s jedne na drugu stranu i ovo je nastup s kojim je skupila minimalan broj bodova uz uvjet da ne padne (30). Osvojila je zadnje mjesto

VIDEO

Možda bi organizatori Zimskih olimpijskih igara ubuduće mogli razmisliti o dodjeli medalja za najmaštovitije sportaše-komedijaše. Ne bi se ovdje pričali vicevi, humor može biti širih dimenzija ako ga primijenimo na nastupe nekih sportaša.

U ovom slučaju, profesionalne sportašice. Ako tako možemo nazvati Mađaricu Elizabeth Swaney (33) koja je završila uvjerljivo zadnja u kvalifikacijama u slobodnom skijanju u disciplini halfpipea za žene.

Ukratko, cilj te discipline je skijati s jedne strane 'kanala' na drugu te na vrhu izvoditi razne trikove. Traži se improvizacija, kreativnost, agilnost...

To mora izgledati perfektno za pristojan rezultat. Amerikanka s mađarskom putovnicom praktički je zaprepastila sve prisutne nastupom.

Možda i najgorim uopće na cijelom ovom natjecanju.

VIDEO

Swaney je, poput najveće rekreativke, jedva skijala s jedne na drugu stranu i ovo je nastup s kojim je skupila minimalan broj bodova uz uvjet da ne padne (30).

Na temelju velikog broja nastupa tijekom sezone u kojima je imala zadaću samo ne pasti, izborila je odlazak u Južnu Koreju.

Kako to treba izgledati pokazala je pobjednica Cassie Sharpe. Kanađanka je za svoju izvedbu u finalu dobila 3,20 bodova više od srebrne Francuskinje Marie Martinod, odnosno 5,60 više od brončane Amerikanke Brite Sigourney.

VIDEO

Elizabeth je putem svoje internet kampanje skupljala sredstva za natjecanja i tako stigla na Igre. Sada želi inspirirati druge.

- Želim pokazati svima da je skijanje slobodnim stilom moguće i da nikada nije kasno ući u ovaj sport. Nadam se da ću pomoći drugima da ostvare svoj san i nadahnuti ih - ponosno objašnjava.

Čak je i Sharpe pohvalila Mađaricu. Za trud, naravno. Ovo što je Elizabeth izvela, Cassie vjerojatno može i nakon pola litre vina i osam piva.

- Ako ste uložili vrijeme i trud da se nađete ovdje, onda zavređujete da se natječete jednako koliko i ja.

I ne možemo se ne složiti sa Sharpe. Doista je inspiracija jer uz ovakav deficit talenta stići do ove razine natjecanja u globalnom smislu ne može bilo tko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda