Sport

Komentari 3

Babić u TOP10 nove kategorije pa poručio: I dalje sam teškaš

Babić u TOP10 nove kategorije pa poručio: I dalje sam teškaš

Alen 'Savage' Babić (30) u teškoj kategoriji nanizao je šest pobjeda, a WBC je sad uveo novu kategoriju čija je gornja granica 101.6 kilograma. Kako kaže, bila bi mu čast postati prvak, ali i dalje se smatra teškašem

Nova boksačka kategorija po WBC-u imena 'bridgerweight' dobila je ime u čast malenom Bridgeru Walkeru koji je sestru spasio od napada psa.

- Odlučili smo uvesti novu kategoriju imena 'bridger' jer je ona itekako potrebna za veliki broj boksača čija se kilaža kreće između 90.7 i 101.6 kilograma. Ime je inspirirano herojem čovječanstva, tim šestogodišnjim dječakom koji je spasio svoju četverogodišnju sestru od napada divljeg psa - poručili su iz WBC-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Babić na srebrnjaku

A u toj se kategoriji našao i naš Alen 'Savage' Babić (30). Na premijernoj ljestvici nove kategorije zauzeo je osmo mjesto.

- To je znak da je svijet primijetio Savagea i da je Savage primijetio svijet. Bit će tu svega. Bila bi mi uistinu čast postati prvi prvak ikad u novoj kategoriji. Moja kategorije je i dalje teška i tu želim ostati. Ali, ako dobijem priliku boriti se u bridgerweightu, mislim da bi to bio jako dobar meč jer sam već u samom vrhu. Naravno da bih onda i tome pridao pozornost - prokomentirao je za Fightsite.

Međutim, ostale tri elitne organizacije nisu prihvatile ovu kategoriju te se spominje spuštanje granice lakoteške kategorije (90.5 kg) jer je velika razlika do poluteške (79.5), a ispod toga nove se kategorije nizaju na gotovo svaka tri kilograma. Prije uvođenja bridgera do granice od 79.5 kilograma bilo je 16 kategorija, a iznad te granice tek dvije.

Na dnu teksta slijedi fotografija kako je Bridger po kojem kategorija nosi ime izgledao nedugo nakon napada, a za titulu s njegovim imenom će se sad boriti najbolji svjetski boksači. Tad su mu čestitale i svjetske glumačke zvijezde, pa tako i mnogi 'Osvetnici', a on je zasigurno jedan od njih. Pravi superheroj.

Najčitaniji članci