Obavijesti

Sport

Komentari 0

Babo raspoložen protiv Atlante, Dončić korak do 'triple doublea'

Babo raspoložen protiv Atlante, Dončić korak do 'triple doublea'

Hrvatski reprezentativni dvojac Bogdanović - Zubac došao je do glatkih pobjeda protiv Hawksa odnosno Kingsa, a Dallas je u napetoj završnici ostao bez pobjede protiv Bucksa

VIDEO

Košarkaši Utah Jazza ostvarili su osmu pobjedu u svom 12. ovosezonskom nastupu u NBA ligi uvjerljivo nadigravši na svom parketu Atlanta Hawkse sa 116-92, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović u uspjeh je ugradio 17 koševa, tri skoka i asistenciju za gotovo 27 minuta provedenih na terenu.

Susret je bio riješen velikom 21-0 serijom Jazza krajem treće i početkom četvrte četvrtine kojom se domaći sastav odvojio na nedostižnih 103-74.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako Babo trpa trice

Pokretanje videa...

Bogdanović trpa trice u Mostaru 00:43

Bogdanović je šutirao za dva 3-7, za tricu 3-5, a pogodio je i oba slobodna bacanja. Najefikasniji u sastavu Utaha bio je Donovan Mitchell sa 26 poena, dok je Atlantu predvodio Cam Reddish sa 20 ubačaja.

Los Angeles Clippersi također su ostvarili uvjerljivu pobjedu u petak nadigravši kao gosti Sacramento Kingse sa 138-100, a hrvatski centar Ivica Zubac na terenu je proveo 21 minutu tijekom kojih je postigao šest poena uz šut 3-5, a ostvario je i sedam skokova te po jednu asistenciju, osvojenu loptu i blokadu.

Najbolji kod Clippersa standardno su bili Kawhi Leonard sa 27 i Paul George sa 26 poena, dok je kod slabašnih Kingsa najefikasniji bio Marvin Bagley III s 20 koševa.

Kakav peh! Nurkić se tek vratio od ozljede pa slomio zglob...
Kakav peh! Nurkić se tek vratio od ozljede pa slomio zglob...

Prvaci Los Angeles Lakersi na svom su terenu nadigrali New Orleans Pelicanse sa 112-95 iako su gosti u prvom poluvremenu imali i 15 poghodaka prednosti (45-30).

No u nastavku je stvar u svoje ruke preuzeo LeBron James koji je sa 21 poenom, 11 asistencija i osam skokova predvodio Lakerse do pete pobjede u nizu kojom su zadržali vrh ljestvice kako u Zapadnoj konferenciji tako i u čitavoj ligi. Kod Pelicansa su najbolji bili Zion Williamson sa 21 ubačajem i 12 skokova te Brandon Ingram sa 20 pogodaka.

Boston Celticsi zadržali su čelo Istoka sigurnom 124-97 domaćom pobjedom protiv Orlando Magica. Bila je to prva utakmica za Celticse nakon čak tjedan dana, zbog pozitivnih testova na koronavirus morali su odgoditi posljednje tri utakmice, a i u ovoj su bili bez svog najboljeg igrača Jaysona Tatuma.

Bogdanović opet pravi, strašni Embiid poručio: Hoću prsten!
Bogdanović opet pravi, strašni Embiid poručio: Hoću prsten!

No to se nije osjetilo jer su petorica igrača postigla dvoznamenkast broj poena, najviše Jaylen Brown 21. Kod Magica, koji je četvrti put zaredom izgubio s dvoznamenkastom razlikom, najefikasniji je bio Aaron Gordon sa 17 koševa.

Milwaukee Bucksi su u zanimljivoj utakmici kao domaćini svladali Dallas Maverickse 112-109. Iako je najučinkovitiji kod domaćina bio Giannis Antetokounmpo s 31 poenom i devet skokova, ključne koševe postigao je Khris Middleton koji je s dvije vezane trice zaostatak od 103-105 pretvorio u prednost 109-105 1:47 minuta prije kraja.

Middleton je pogodio i oba slobodna bacanja za 111-107 7,8 sekundi prije isteka vremena, potom je Luka Dončić polaganjem smanjio na 111-109 da bi Brook Lopez jednim pogođenim slobodnim bacanjem postavio rezultat na 112-109 1,6 sekundi prije isteka vremena i tako ponudio priliku Mavsima da tricom odvedu susret u produžetak, no Dončić nije bio precizan.

Middleton je susret okončao s 25 koševa, dok je Dončić bio nadomak novog "triple-double" učinka s 28 poena, 13 asistencija i devet skokova.

Rezultati:

  • Sacramento - LA Clippers 100-138
  • Utah - Atlanta 116-92
  • Boston - Orlando 124-97
  • Cleveland - New York 106-103
  • LA Lakers - New Orleans 112-95
  • Oklahoma City - Chicago 127-125 (produžetak)
  • Milwaukee - Dallas 112-109

Odgođeno zbog korona virusa:

  • Minnesota - Memphis
  • Phoenix - Golden State
  • Detroit - Washington
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram