Obavijesti

Sport

Komentari 47

'Babo' zabio 21, LeBron opet u sedlu, Sixersi dobili Warriorse!

'Babo' zabio 21, LeBron opet u sedlu, Sixersi dobili Warriorse!
4

Bogdanović odličan, ali Indiana izgubila. LeBron se vratio, Lakersi pobijedili (Zubac s manjom minutažom). Sixersi zaustavili seriju šampiona Warriorsa (Curry 41 poen), a Milwaukee pobijedio u derbiju kod Raptorsa

VIDEO

U prvoj utakmici sinoćnjeg NBA programa 'friški' All Star Nikola Vučević Pacersima je zabio 17 koševa i dodao 10 skokova pa je Indiana, premda u svom ponajboljem izdanju otkad im se ozlijedila zvijezda Victor Oladipo, poražena u Orlandu.

I to unatoč tome što je naš Bojan Bogdanović opet odigrao odličnu utakmicu: 21 poen, 4 skoka i 2 asistencije u 36 minuta. 'Babo' nije imao nijednu izgubljenu loptu, ali nije ni imao ni najmirniju ruku u svojoj karijeri: za tricu 1/2 (20%), za dva poena 7/13 (54%). Na kraju - 107:100 za Orlando.

Vratio se LeBron

Najbolji sportaš planete LeBron James vratio se na parket nakon najduže pauze zbog ozljede u svojoj 15-godišnjoj karijeri. LeBrona nije bilo 17 utakmica, a vratio se na derbi sa gradskim rivalima Clippersima i... Lakersi su dobili, nakon produžetka, 123:120.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivica Zubac bio je u startnoj petorci Lakersa (Rondo, Kuzma, LeBron, Ingram, Zubac) no na kraju je igrao ne više od 18 minuta i u tom vremenu zabio 7 poena uz 3 skoka i asistenciju. Najbolji skakač momčadi bio je play-maker Rajon Rondo sa 13 skokova!

Igrač utakmice bio je, naravno, 'Kralj' James kojeg je jedna asistencija dijelila od triple-doublea: 24-14-9. Kod Clippersa, već po običaju, najbolji je bio Lou Williams (24-3-6).

Embiid zaustavio šampione

Šampioni Golden State Warriorsi dočekali su Sixerse sa 11 uzastopnih pobjeda (najbolja serija sezone). Steph Curry bio je fenomenalan sa 41 poenom (52% šuta), 6 asistencija i 4 skoka, ali... Joel Embiid i Ben Simmons promarširali su Oaklandom, zaustavili seriju prvaka i sa 113:104 srušili Warriorse u njihovom domu!

Embiid je bio dominator pod oba obruča pa utakmicu završio s 26 poena i - 20 skokova. Premalo hvaljeni, a zapravo fascinantno dobri 208 cm visoki play-maker Simmons u Oracleu je odigrao partiju sa konačnim učinkom 26-6-8. Warriorsima je uzalud bilo i 25 poena Kevina Duranta, Sixersi Bertta Browna pokazali su da mogu, u večeri dovoljne inspiracije i momčadskog duha, pobijediti ama baš svakoga.

NBA: Philadelphia 76ers at Golden State Warriors

Kod pobjednika odličan je bio i JJ Redick sa 15 poena, a Philadelphia je domaći debi DaMarcusa Cousinsa pokvarila sa ukupno 16 ofenzivnih skokova.

San Antonio je u finišu utakmice na leđima LaMarcusa Aldridgea slomio otpor Brooklyna i to prvenstveno zbog utakmice karijere Derricka Whitea koji je zabio 26 poena.

U derbiju Istoka Milwaukee je treći put (u četiri sučeljavanja) ove sezone pobijedio Raptorse i to u Torontu. Najbolji kod pobjednika bili su All Star majstori Giannis Antetokounmpo i Khris Middleton. Bucksi su s tom pobjedom (kombiniranom sa porazom Warriorsa od Philadelphije) učvrstili status trenutačno prve momčadi lige sa 74% učinka u 50 utakmica (37-13).

Dallas je zbog lakše ozljede Luke Dončića i dosta senzacionalnog 'tradea' D.Jordan za K.Porzingisa u Detroit došao sa samo devet igrača, a ta su devetorica naletjela na dva diva, Blakea Griffina i Andrea Drummonda.

Drummond je Mavericksima zabio 24 poena uz 20 skokova, Griffin ih 'tukao' sa 24 poena, 10 skokova i 6 asistencija pa ni 27 poena Harrisona Barnesa Dallasu nije bilo da u utakmici s malo koševa (93:89) izbjegne 28. poraz sezone.

Jokić i Vučević na All Star

Na All Star utakmici (u nedjelju 17. veljače) sučelit će se LeBronov i Giannisov tim. Za Zapad LeBrona Jamesa uz 'Kralja' u petorci su Steph Curry, James Harden, Paul George i Kevin Durant, a uz bok Giannisu Antetokounmpou za NBA Istok All Star utakmicu će početi Kawhi Leonard, Kyrie Irving, Joel Embiid i predstavnik grada domaćina, play-maker Jordanovih Charlotte Hornetsa - Kemba Walker.

NBA: Los Angeles Clippers at Denver Nuggets

Sinoć smo doznali iz koje će skupine igrača, neovisno o konferenciji u kojoj igraju, kapetani LeBron i Giannis birati ostatak svojih timova. Nikola Jokić i Nikola Vučević prvi će put u svojim karijerama igrati na All Star utakmici, 100% zasluženo!

Istok: Bradley Beal, Blake Griffin, Kyle Lowry, Khris Middleton, Ben Simmons, Nikola Vučević, Victor Oladipo (ozlijeđen; zamjene: J.Butler ili D'A.Rusell).

Zapad: LaMarcus Aldridge, Anthony Davis, Damian Lillard, Klay Thompson, Karl-Anthony Towns, Russell Westbrook, Nikola Jokić.

Porzingis otišao Dončiću

Kako je ranije u tekstu spomenuto, sinoć se dogodila i neočekivana razmjena Knicksa i Mavericksa: Latvijac Kristaps Porzingis otišao je u Dallas, dok u New York sele Dennis Smith Jr. i DeAndre Jordan.

'Trade' koji je definitivno bolje legao navijačima Mavericksa (imaju europski duet Dončić-Porzingis!), ali bi dugoročno mogao biti vrlo dobar i Knicksima koji su oslobodili dosta prostora u 'salary capu' te dobili dobar status na sljedećem draftu.

No prva reakcija javnosti može se svesti na ne baš totalno neozbiljno predviđanje: 'pripremajmo čestitke za Dallas Maverickse - NBA prvake 2021/22'!

Rezultati

Detroit-Dallas 93:89
Orlando-Indiana 107:100
San Antonio-Brooklyn 117:114
Toronto-Milwaukee 92:105
Golden State-Philadelphia 104:113
LA Clippers-LA Lakers 120:123 (produžetak)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi