Obavijesti

Sport

Komentari 10

Bacanje ribe, utrka na lutkama za seks i 10 bizarnih sportova

Bacanje ribe, utrka na lutkama za seks i 10 bizarnih sportova
1

Nogomet, košarka, tenis i ostali tradicionalni sportovi za neke ljude su jednostavno predosadni. No srećom za njih, postoji i druga, smiješna strana sporta. Predstavljamo vam najbizarnije sportove današnjice

VIDEO

Prisjetite se, koliko vam je puta omamljenima opojnim alkoholnim parama u ljetnim, i ne nužno samo ljetnim, noćima na pamet pala neka 'genijalna' ideja koju ste u društvu istomišljenika pokušali što prije provesti u djelo.

Upravo te ideje koje su vam na pamet sinule u najčudnijim stanjima svijesti često su se dan ili koji sat kasnije pokazale potpuno neizvedive. No autori nekih od njih bili su toliko tvrdoglavi da su učinili sve kako bi njihove genijalnosti ugledale svjetlo dana i od tek bizarne ideje postale - još bizarniji sport.

E upravo takve, ili barem neke od njih, donosimo vam u listi top 10 najbizarnijih sportova.

10. Hokej pod vodom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ljubitelj ste hokeja, a živite u toplijim krajevima i nemate ga mogućnost igrati? Nema nikakve brige, jer postoji i hokej pod vodom.

Sport je nastao u Engleskoj 60-ih godina prošlog stoljeća, gdje je poznatiji kao Octopush. Iako vjerojatno nikad niste čuli za ovaj sport, on ima svoje obožavatelje širom planete. Od 1980. stalno se održavaju Svjetska prvenstva, a jedno se održalo u susjednoj Sloveniji 2009. godine.

Najveći problem za organizatore je kako napraviti sport privlačniji gledateljima, pa se u posljednje vrijeme dopušta njima da zajedno s igračima urone u bazen i prate akciju iz neposredne blizine. Pravila su poprilično jasna, svaka momčad igra s po šest igrača, a igrači ne nose boce s kisikom već izranjaju po zrak.

9. Svjetsko prvenstvo u sauni

Najjednostavnije natjecanja na našoj listi. Pobjednik je onaj koji najduže izdrži u vreloj sauni. Natjecatelji ulaze u saunu koja je zagrijana na temperaturu od 110 stupnjeva - i kreće znojenje.

Na žalost obožavatelja, sport je posljednjih godina pao u zaborav jer je jedan od natjecatelja preminuo 2009. godine od posljedica natjecanja. Svjetsko prvenstvo održavalo se u Finskoj od 1999. do 2010. godine, i baš svi pobjednici u muškoj kategoriji su bili Finci. Za ovaj sport težina, visina i godine nisu bitne. Bitno je jedino da imate čisti ručnik i da dugo možete sjediti na temperaturama od preko 100 stupnjeva. I da ste Finac. 

8. Rafting na seks luktama

Ako vam sport zvuči kao jedna od stvari koje čujete od pijanog čovjeka u kafiću u tri ujutro - onda ste potpuno u pravu. Otac velebnog sporta je Rus Dmitri Bulawinov, koji je po vlastitom priznanju na ideju došao jako pijan.

Ljude je unatoč svim razumnim očekivanjima naprosto oduševio ovaj sport, pa je tako rekord natjecanja po broju sudionika srušen 2011. godine kad je na utrci sudjelovalo 559 ljudi.

Nažalost po obožavatelje, utrke nisu održavane nakon te 2011. godine zbog zabrane ruskih vlasti. Među ljubiteljima teorija zavjere kruži priča da je zapovjed došla ravno od samog Putina. E moj Dmitri, sad si na njegovoj crnoj listi. 

7.Hrvanje nožnim palčevima

Nakon seks raftinga predstavljamo još jedan sport koji je nastao kasno u noći tokom razgovora četvorice pijanih prijatelja. Jedan od njih je držao poduži monolog o nevjerojatnoj snazi svojih palčeva, što je naljutilo, ali i izazvalo njegove prijatelje.

Uspio ih je pobijediti i ubrzo se pročula priča o najsnažnijim nožnim palčevima Britanije. Naravno to je rezultiralo sve većim brojim izazivača koji su tu prestižnu titulu htjeli za sebe.

Natjecanja se održavaju od 1974. godine, a Englezi koji su i izmislili ovaj sport apsolutni su rekorderi po broju naslova. Ako imate izrazito snažne palčeve, ili pak fetiš na noge - ovaj sport je stvoren za vas.

6. Graško-pucanje

Natjecanja se održavaju od 1971. godine, a i ovaj sport je nastao u Engleskoj. Prvo takmičenje održano je u svrhu prikupljanja humanitarne pomoći.

Međutim, nekolicina entuzijasta odlučila je nastaviti s ovim sportom. Natjecanja se i danas održavaju te su posljednjih godina sve popularnija i u SAD-u. Iako grašak izgleda dosta benigno, natjecatelji kažu da hitac može biti dosta bolan, pogotovo ako doleti u "nezgodno mjesto". 

5. Preskakanje beba

Jedno od natjecanja s naše liste za kojeg ste vjerojatno i čuli zbog kontroverzi koje ga okružuju prošlih godina. Ujedno je i najstariji sport na našoj listi, jer se održava od 1620. godine u Španjolskoj.

Muškarci preskaču preko beba i s tim potezom simbolički ih oslobađaju grijeha. Iako natjecanje ima mnogo pobornika, papa Franjo nije jedan od njih, pa je zatražio od katoličke crkve u Španjolskoj da se ogradi od događaja.

Unatoč tome što više spada u domenu tradicije nego pravog natjecanja, muškarci koji preskaču bebe međusobno se takmiče koji će skočiti više u zrak - što bliže Bogu. 

4. Ronjenje za svinjskim nožicama

Natjecanja su nastala u američkoj saveznoj državi Georgiji u sklopu "Redneck gamesa".

Iako su u početku svi bili skeptični, prvi turnir privukao je 1000 ljudi, što je dvostruko više od populacije mjesta East Dublin gdje se igre održavaju. Uživajte u snimci.

3. Boks - šah

Ponekad se osjećate kao Kasparov, a ponekad kao Kličko? E ovo je pravi sport za vas. Kombinacija je fizičke snage i inteligencije.

Prvo vratite u modu damin gambit, pa onda serijom krošea ošamutite protivnika. Ako se ljudi ljute nakon što izgube u društvenim igrama,  onda se ljute i kad izgube u šahu -  pa je tako vjerojatno sport i nastao.

Netko je gubio u šahu, prevrnuo stol, nastala je tučnjava, ali onda su se smirili i nastavili sa šahom. I negdje u tom cijelom procesu dok im je odzvanjalo od udaraca u glavi odlučili - ovo dvoje treba što prije iskombinirati.

2. Bossabol

Sport je nastao u Belgiji, ubrzo su ga preuzeli Španjolci, pa su se onda u sve uključili i Brazilci - i nastao je Bossabol. Sport je kombinacija, nogometa, odbojke, capoeire te su ubrzo proširio po plažama širom južne Europe.

U sredinu su dva trampolina, a cilj je u pet poteza vratiti loptu u suparničku polovicu. Izgleda kao nešto što bi vrlo rado probali iduće ljeto na plaži, eto ideje za nekog invenitvnog poduzetnika. 

1. Bacanje tune u dalj

Ako se mogu bacati koplje i disk, zašto onda ne i riba? Ovo natjecanje iznimno je popularno u južnoj Australiji, a ove godine održano je 56.put po redu.

Oni koji se natječu kažu da je tehnika gotovo ista kao kod bacanja diska, pa možda netko od natjecatelja otkrije skriveni talent. Rekord natjecanja je 37,23 metra, a za sve prijatelje životinja dobra informacija je da tuna nije prava, već gumena.

Prvih godina bacale se prava tuna, ali s vremenom su iz higijenskih razloga uveli gumenu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića